Κοινό exit poll το βράδυ της Κυριακής

exit poll

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου. Οι κάλπες για την εκλογική αναμέτρηση θα ανοίξουν στις 07:00 και μόλις κλείσουν θα δημοσιευθεί το πρώτο, κοινό μεγάλο exit poll στα ελληνικά ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Το πανελλαδικό exit poll θα μεταδοθεί στις 19:00, όταν δηλαδή ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία, και από την τηλεόραση της ΕΡΤ η οποία έχει τροποποιήσει το πρόγραμμα της με συνεχής ροή και ενημέρωση για τις βουλευτικές εκλογές ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (22/5).

Το exit poll θα διεξαχθεί από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO. Το exit poll θα διενεργηθεί για λογαριασμό των καναλιών Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse), ενώ στο κοινό exit poll θα συμμετέχει και το Action24.

Στις 20:00 αναμένεται ένα νέο exit poll, ενώ την ίδια ώρα αναμένεται να υπάρχει και μια πρώτη «ασφαλής» εικόνα για τα αποτελέσματα των εκλογών. Στόχος, όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα, αρμόδιες πηγές από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι στις 21:00 να γνωρίζουμε το 80% των αποτελεσμάτων, μέσω από του νέου συστήματος «επόμενης» γενιάς της Singular Logic που θα χρησιμοποιηθεί στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση.

Η πρώτη εικόνα για τους σταυρούς των υποψηφίων βουλευτών στις εκλογές αναμένεται να γνωστοποιηθεί κοντά στα μεσάνυχτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ