Κλείνουν στρατόπεδα και στην Ήπειρο

STRATIOTIKOSΤρία τουλάχιστον στρατόπεδα της Ηπείρου φαίνεται ότι περιλαμβάνονται στη λίστα που έχει επεξεργαστεί το Υπουργείο Άμυνας προκειμένου να τα θέσει εκτός λειτουργίας ώστε να εξοικονομήσει πόρους.

Συνολικά σχεδιάζεται το κλείσιμο 55 στρατοπέδων σε όλη τη χώρα αλλά και άλλων μονάδων στρατού που θα αποφέρουν εξοικονόμηση 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο σχεδιασμός αυτός – μαζί με άλλα μέτρα όπως η περικοπή του αριθμού των ανωτάτων αξιωματικών κατά 20%, η μείωση των εισαγόμενων στις Στρατιωτικές Σχολές κ.α. – εντάσσεται και στο πλάνο εξοικονόμησης πόρων από τις λειτουργικές δαπάνες που διαμορφώνει το Υπουργείο Άμυνας.

Πέραν των στρατοπέδων στη λίστα περιλαμβάνονται και εννέα Κέντρα Νεοσυλλέκτων. Φαίνεται ότι τελικά στη φάση αυτή θα διασωθεί το ΚΕΝ Άρτας, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν και με δεδομένο ότι θα μπει λουκέτο σε άλλα στρατόπεδα της Ηπείρου.

Το κλείσιμο των στρατοπέδων θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο από τη στιγμή που έχει αποφασιστεί να θιγεί τίποτα στις μονάδες των νησιών και του Εβρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ