Κλίμα πολέμου στα Πανεπιστήμια

almpanisΗ συμπεριφορά της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας είναι άκρως αρνητική. «Είναι μάλιστα προσβολή για τα πανεπιστήμια. Βλέπετε για το υπουργείο δεν υπάρχουν πρυτανείες. Όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στέκεται αρνητικά απέναντι στις αλλαγές του νέου νόμου».

Τη δήλωση αυτή έκανε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, με αφορμή τις επικείμενες εκλογές των μελών των νέων διοικητικών συμβουλίων. Η Άννα Διαμαντοπούλου, δεν υπαναχωρεί και εξακολουθεί να απειλεί ότι όποια εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν κάνουν εκλογές μέχρι το τέλος Ιανουαρίου δεν θα λάβουν χρηματοδότηση.

Τα Πανεπιστήμια βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, με ορισμένα να αντιμετωπίζουν ακόμη και τον κίνδυνο αναστολής λειτουργίας, αφού δεν έχουν χρήματα ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες.

Η βασική αιτία της μετωπικής σύγκρουσης είναι η εφαρμογή του νέου νόμου, για την οποία τα πανεπιστήμια καταθέτουν προσφυγή στα δικαστήρια το πρώτο πενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Η κατάσταση τείνει να είναι εκτός ελέγχου και ο επόμενος μήνας θα είναι ήδη κρίσιμος για τις εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ