Κλείνει η εστίαση τα μεσάνυχτα, τέλος στη μουσική.. Ρεβεγιόν μέχρι τις δύο τα ξημερώματα

estiasi giortes

Από τις έξι το πρωί τίθενται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν λόγω της μεγάλης διασποράς της μετάλλαξης «Όμικρον».

Τα βασικά μέτρα αφορούν στο χώρο της εστίασης και της διασκέδασης. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον Υπουργό Υγείας τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν ως τις 12 τα μεσάνυχτα μόνο με καθήμενους και με πλήρη απαγόρευση της μουσικής.

Στην αλλαγή του έτους το ωράριο θα παραταθεί μέχρι τις δύο τα ξημερώματα με όλες τις άλλες απαγορεύσεις.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως τα μέτρα θα έχουν ισχύ μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, ενώ κάλεσε τους πολίτες να κάνουν τεστ πριν τη συμμετοχή στο οικογενειακό εορταστικό τραπέζι.

Τόνισε πως θα απαγορεύεται η μίσθωση χώρων για τη διενέργεια πάρτι την εορταστική περίοδο.

Όλα τα μέτρα που ισχύουν από αύριο στις 6:00

-Ωράριο λειτουργίας σε εστίαση μέχρι τις 12 – Πρωτοχρονιά μέχρι τις 2

Μόνο καθήμενοι στα μαγαζιά

Απαγόρευση μουσικής

Έως 6 άτομα ανά τραπέζι

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

-Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

-Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

-Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.

Λαμβάνουμε όλα τα δεδομένα υπόψιν

«Η κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από την επιτροπή να συγκληθεί για να αποτυπώσει τα δεδομένα της μετάλλαξης στη χώρα. Στο ΕΣΥ νοσηλεύεται συμπολίτες μας που έχουν προσβληθεί από τη μετάλλαξη Δέλτα. Ωστόσο στη κοινότητα η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη, βάση και των κρουσμάτων που σημειώθηκαν χτες και σήμερα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας τονίζοντας πως έπρεπε να ληφθούν υπόψην όλοι οι παράγοντες.

Η επιτροπή ομόφωνα καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς όπως ανέφερε και ο υπουργός υπάρχει αισιοδοξία πως η ισχυρή εμβολιαστική κάλυψη συνδέεται με την ήπια νόσηση από την παραλλαγή Όμικρον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ