ΚΚΕ: Μετατρέπεται σε… φρούριο η δομή του Κατσικά

katsikas domi

Σχέδιο μετατροπής του Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών του Κατσικά σε «φυλακή» καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει στόχος του Υπουργείου Μετανάστευσης είναι να μετατρέψει την προσφυγική δομή στον Κατσικά Ιωαννίνων σε ένα περίκλειστο από τσιμεντένια τείχη και διαρκώς επιτηρούμενο γκέτο, όπου θα απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος τις νυχτερινές ώρες, όπου  ήδη οι συνθήκες ζωής  των προσφύγων είναι απαράδεκτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες  τις τελευταίες εβδομάδες μεταφέρθηκαν τα υλικά για την κατασκευή τσιμεντένιου τείχους, ύψους περίπου 3 μέτρων, που παραπέμπει σε φυλακή και εμποδίζει την οπτική επαφή με τον έξω κόσμο.

Επιπλέον, η διοίκηση της δομής ενημέρωσε τους πρόσφυγες ότι θα επιβληθεί απαγόρευση εισόδου και εξόδου από τις επτά το βράδυ μέχρι τις επτά το πρωί, ενώ θα εγκατασταθούν κάμερες που θα παρακολουθούν διαρκώς τους κοινόχρηστους χώρους και θα ειδοποιούν με σύστημα τεχνητής νοημοσύνης το επιχειρησιακό κέντρο του υπουργείου για κάθε ασυνήθιστη κίνηση.

Το ΚΚΕ ζητά να σταματήσει ο συγκεκριμένος σχεδιασμός και καλεί όλους τους φορείς να πάρουν άμεσα θέση στο ζήτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ