ΚΚΕ Ιωαννίνων.. Έρευνα για τις δομές, μέριμνα για τα παιδιά

kivotos pogoniani

Την πλήρη διαλεύκανση των καταγγελιών για τις δομές της Κιβωτού στην Ήπειρο ζητά με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζοντας μάλιστα ερωτήματα για το «πάγωμα» της έρευνας παρότι υπήρχαν επώνυμες καταγγελίες από το 2015.

«Όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν τη διαχρονική θέση του ΚΚΕ, ότι η προστασία παιδιών που έχουν στερηθεί τις οικογένειές τους, δεν μπορεί να αφήνεται στα χέρια των κάθε είδους ιδιωτών, ΜΚΟ, επιχειρηματιών, επαγγελματιών αναδόχων, εκκλησιαστικών ιδρυμάτων και διαφόρων “φιλανθρώπων”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επιρρίπτει ευθύνες στην Κυβέρνηση για την ανυπαρξία δομών για την προστασία των παιδιών ενώ σημειώνει ότι δεν μπορεί να μείνει στο απυρόβλητο η Περιφέρεια που έχει την ευθύνη για τον έλεγχο των δομών μέσω των υπηρεσιών Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας.

«Στη γύμνια των δομών προστασίας για τα παιδιά προστίθεται ο πολυκερματισμός των αρμοδιοτήτων για την παιδική προστασία και το διάτρητο πλαίσιο ελέγχου των ιδρυμάτων παιδικής προστασίας το οποίο μάλιστα εξαιρεί από το πεδίο εφαρμογής του τα όποια κρατικά ιδρύματα!!!

Μαζί με την αυτονόητη άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης απαιτείται να δυναμώσει ο αγώνας για ανάπτυξη ενιαίου φορέα παιδικής προστασίας, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με ανάπτυξη σύγχρονων δημόσιων δομών βραχύχρονης φιλοξενίας μαζί με την ουσιαστική στήριξη των θεσμών της τεκνοθεσίας και αναδοχής και πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων υπηρεσιών που εμπλέκονται στο θέμα της παιδικής προστασίας.

Κανένας συμβιβασμός με τη σήψη της σημερινής εκμεταλλευτικής κοινωνίας που αφήνει τα παιδιά ευάλωτα κι απροστάτευτα στις διάφορες “Κιβωτούς του Τρόμου” καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ