Κοινωνικό παντοπωλείο και στην Πρέβεζα

SOYPER_MARKETΜετά τα Γιάννινα και η Πρέβεζα αποκτά κοινωνικό παντοπωλείο. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίησή της για την στήριξη την οικονομικά ασθενέστερων.

Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατσιπανέλης σημείωσε ότι οικονομική κρίση η οποία μαστίζει την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει εκατοντάδες συμπολίτες μας στην ανεργία, τη φτώχια και την ανέχεια, ενώ όπως είπε κρίνεται απαραίτητη η ενεργοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα στεγαστεί σε κατάλληλο χώρο και θα παρέχει στους δικαιούχους τυποποιημένα τρόφιμα, είδη Βρεφανάπτυξης, ατομικής υγιεινής, Καθαριότητας κλπ.

Οι κατάλογοι των δικαιούχων θα καταρτίζονται από το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας και θα εγκρίνονται στη συνέχεια από την Οικονομική Επιτροπή. Οι πολίτες, οι οποίοι θα δικαιούνται την παροχή τροφίμων, θα επιλέγονται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια από επιτροπή, η οποία θα ορισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Eν τω μεταξύ κάθετα αντίθετος με την «πολιτική τη φτώχειας», όπως τη χαρακτήρισε, τάχθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Τσοβίλης , τονίζοντας ότι λύση δεν βρίσκεται στα συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία αλλά στο να μην αποδεχθεί κανένας δήμος το τσάκισμα των δικαιωμάτων των πολιτών και την ανέχεια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ