Κινητοποιήθηκαν οι αρχές γιατί έχασαν τον προσανατολισμό!

emak vouno

Δύο επιχειρήσεις με διαφορά λίγων ωρών χρειάστηκε να κάνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς τουρίστες που έκαναν πεζοπορία στα βουνά της Ηπείρου έχασαν τον προσανατολισμό τους..

Πρόκειται για δύο ακόμη συμβάντα που κινητοποίησαν δυνάμεις σε χρόνο όπου η Πυροσβεστική βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω του κινδύνου πυρκαγιών.

Δύο συμβάντα που προστίθενται σε άλλα και δείχνουν την ανάγκη θέσπισης κανόνων για τον ορεινό τουρισμό.

Στην μία περίπτωση δύο τουρίστριες από την Ολλανδία έχασαν τον προσανατολισμό τους πάνω από το Πάπιγκο. Απευθύνθηκαν στο 112 και ακολούθησε η κινητοποίηση της ΕΜΑΚ. Και οι δύο ήταν πολύ καλά στην υγεία τους όμως δεν μπορούσαν να εντοπίσουν το μονοπάτι για επιστροφή στον προορισμό τους.

Στην δεύτερη περίπτωση, μία Γαλλίδα και μία Ελληνίδα έχασαν και πάλι τον προσανατολισμό τους στα Θεοδώριανα. Πάλι απευθύνθηκαν στο 112 και κινήθηκε δύναμη από το Αθαμάνιο για τον εντοπισμό τους.

Όσο ο ορεινός τουρισμός αυξάνεται τόσο θα συμβαίνει τέτοια περιστατικά.. Ως εκ τούτου η πολιτεία θα πρέπει να θεσπίσει πλαίσιο και κανόνες που θα διέπουν τις εξορμήσεις ώστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να είναι γνώστες αυτών..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ