Κινητοποίηση αλληλεγγύης του ΕΚΙ στο λαό της Παλαιστίνης

kinitopoiisi eki

Κινητοποίηση αλληλεγγύης  στον λαό της Παλαιστίνης πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

 «Η ιστορία έχει μία σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη μέχρι τη λευτεριά» βροντοφώναξαν οι διαδηλωτές δίνοντας απάντηση στην ΝΑΤΟϊκή προπαγάνδα που εξισώνει θύματα και θύτες, χαρακτηρίζει έναν ολόκληρο λαό που πολεμά, τρομοκράτες.

Είχε προηγηθεί της διαδήλωσης συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.  Εκεί εκ μέρους 7 φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων χαιρετισμό απηύθυνε η Δάφνη Παφίλη, αντιπρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Χημικού.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον Χαλέντ Καμπάνη παλαιστίνιο, ορθοπεδικό γιατρό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Αναφέρθηκε στους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες του παλαιστινιακού λαού από την ισραηλινή κατοχή, υπογραμμίζοντας ότι ο πόλεμος στην Παλαιστίνη κρατάει εδώ και 75 χρόνια με το λαό της Παλαιστίνης να αγωνίζεται για την ελευθερία του.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία εκ μέρους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων από τον Δημήτρη Καλύβα, όπου ανάμεσα στα άλλα κάλεσε τους Γιαννιώτες να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους για τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, να σταματήσει τώρα η αιματοχυσία του παλαιστινιακού λαού, να επιστρέψει η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» στη χώρα και να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ