Κινητοποιήσεις και στα Γιάννινα για το νερό

nero poreia

Το νερό δεν είναι εμπόρευμα.. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν με την κινητοποίησή τους το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, σωματεία και το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ.

Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου που μεταφέρει τις αρμοδιότητες για την διαχείριση των νερών στη ΡΑΕ.

 «Το νομοσχέδιο αυτό είναι αντιλαϊκό, αντιπεριβαλλοντικό, φοροεισπρακτικό, κατασταλτικό , απαιτεί νέες τεχνολογικές εφαρμογές και εκσυγχρονισμούς των υποδομών για τη συλλογή δεδομένων, που μεταφράζονται σε ακριβότερο νερό, ειδικά για τα λαϊκά νοικοκυριά, τους βιοπαλαιστές αγρότες. Η ρυθμιστική αρχή θα μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα στους παρόχους νερού σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης.

    Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και είναι αδιανόητο να εντάσσεται στη λογική της κερδοφορίας και μόνο μέσα από τον οργανωμένο αγώνα θα διεκδικηθεί η υποχρέωση του κράτους να εξασφαλίζει φθηνά, ποιοτικά και καθολικά τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης. Κόμματα που εμφανίζονται ως υπερασπιστές στον παραπάνω αγώνα μόνο υποκριτικά μπορούν να χαρακτηριστούν» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ