Κοινή δήλωση των βουλευτών για το ΚΕΝ Άρτας

STRATOPEDA_METANASTONΑπό κοινού θα συνεχίσουν να παρακολουθούν το θέμα του ΚΕΝ και της πιθανής λειτουργίας Κέντρου Φύλαξης Μεταναστών οι τρεις βουλευτές του Νομού Άρτας. Ο Γιώργος Στύλιος, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Χρήστος Γκόγκος, ενώνοντας τις δυνάμεις τους και δείχνοντας σε όλους πως πρέπει να κινούνται οι βουλευτές, από κοινού επισκέφθηκαν τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας.

Οι τρείς βουλευτές, όπως αναφέρεται σε κοινή τους ανακοίνωση, γνωστοποίησαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην μετατροπή του ΚΕΝ Άρτας σε Κέντρο Υποδοχής και Κράτησης παράνομα διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών μεταναστών. Επίσης, εξέφρασαν στην ηγεσία του Υπουργείου τις θέσεις τους και τους αντικειμενικούς λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να συμβεί μια τέτοια εξέλιξη, η οποία έχει προκαλέσει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.

Όσον αφορά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, οι βουλευτές του νομού, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι στην επόμενη ΕΣΣΟ δεν θα καταταγούν νεοσύλλεκτοι στο ΚΕΝ Άρτας και ζήτησαν να δεσμευτεί για την παραμονή του στρατοπέδου στην Άρτα και τη λειτουργία του κανονικά ως Κέντρου Κατάταξης Νεοσυλλέκτων από την επόμενη ΕΣΣΟ. Ο Υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά στους βουλευτές ότι δεν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το κλείσιμο του Στρατοπέδου Άρτας.

Και στα δυο Υπουργεία, οι βουλευτές του Νομού δήλωσαν με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση τους σε σχεδιασμούς που έχουν να κάνουν είτε με την κατάργηση του ΚΕΝ, είτε τη μετατροπή του σε Κέντρο Υποδοχής και Κράτησης παράνομα διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών μεταναστών.

Οι τρεις Βουλευτές συμφώνησαν πως θα συνεχίσουν να παρακολουθούν από κοινού το θέμα, ώστε να διαμορφώσουν τις εξελίξεις προς όφελος του συνόλου της Αρτινής κοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ