Κι ένας που διαφώνησε με τον Μητσοτάκη για το τρένο

atreno

“Έχω διαφορετική άποψη από τον πρωθυπουργό για το θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας”, είπε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στην ΕΡΤ Ιωαννίνων και τη δημοσιογράφο Βάσω Γκόρου, ο Αντώνης Μπέζας.

Και είναι ο πρώτος προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία που έχει διαφορετική άποψη από του πρωθυπουργού καθώς όσοι τοποθετήθηκαν υπερθεμάτισαν τις ανακοινώσεις Μητσοτάκης και ας έλεγαν άλλα μέχρι και πριν λίγο καιρό.

“Δεν είναι ιδεολογικό το θέμα. Ίσως, στη συγκεκριμένη φάση ο κ. Μητσοτάκης να λαμβάνει υπόψη του και άλλες παραμέτρους  που δεν είναι τοπικές. Αυτό όμως  είναι η πολιτική. Οι διαφορετικές απόψεις που οδηγούν τελικά στη σύνθεση και στη λήψη των αποφάσεων. Δεν μιλάω για τη σιδηροδρομική Εγνατία αλλά για τη σιδηροδρομική σύνδεση των Λιμανιών Βόλου και Ηγουμενίτσας μέσω Καλαμπάκας, για την οποία υπάρχει μελετητική ωριμότητα. Η σύνδεση αυτή δεν θα ωφελήσει μόνο την Ήπειρο αλλά θα ενισχύσει και το διαμετακομιστικό ρόλο της χώρας”, πρόσθεσε ο πρώην υπουργός  και βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ.

“Δουλειά μας είναι να πείσουμε με τεκμηριωμένα επιχειρήματα την εκάστοτε κεντρική εξουσία ότι έχουμε δίκιο στη διεκδίκησή μας για το σιδηρόδρομο.  Κάτι που σήμερα φαντάζει δύσκολο, αύριο μπορεί να είναι εφικτό. Πρίν απο μερικά χρόνια υπήρχε η άποψη στο τότε ΥΠΕΧΩΔΕ ότι η Γ’ Φάση του Λιμένα της Ηγουμενίτσας δεν είναι  αναγκαία γιατί επαρκούν οι  Α’ και Β’ Φάσεις του έργου. Έδωσα “εσωτερική μάχη” για  να τους μεταπείσω και τα κατάφερα”, συμπλήρωσε ο κ.  Μπέζας.

Ωραία είναι όλα αυτά και όντως τολμηρή η τοποθέτησή του,  αλλά ο Αντώνης Μπέζας πρέπει να  πει κιόλας με ποιά ιδιότητα  θα κάνει  στο μέλλον την προσπάθεια  για να μεταπείσει τους  συνοδοιπόρους του στη Νέα Δημοκρατία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ