Κι άλλα έργα για το γεφύρι

psathasΘα γίνει προσπάθεια, ώστε η κοίτη του Αράχθου, στο σημείο που βρίσκεται το ιστορικό γεφύρι της Άρτας, να αποκατασταθεί πλήρως και να λυθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν απ’ την χρόνια εγκατάλειψη του χώρου.

Αυτό επεσήμανε  κατά την διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, στο χώρο του ιστορικού γεφυριού, όπου είναι σε εξέλιξη η εργολαβία για την αποκατάσταση της κοίτης του Αράχθου. Συνοδευόταν απ’ τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά και επί τόπου συζήτησαν την πορεία των εργασιών με τον ανάδοχο του έργου κ. Γιάννη Κάλια.

Επισημάνθηκε ότι απομένουν λίγες ημέρες, που έχει στην διάθεση ο εργολάβος, για να ολοκληρώσει το έργο, μιας και η συμφωνία με την ΔΕΗ είναι να μείνει χωρίς νερό το ποτάμι, μέχρι την 12η Νοεμβρίου. Ο εργολάβος υποσχέθηκε, να εργαστούν τα συνεργεία του εντατικά, ώστε να προλάβουν την ημερομηνία που προαναφέρουμε.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, διαπίστωσε ότι στην κοίτη του Αράχθου στο συγκεκριμένο σημείο, θα πρέπει να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις, έτσι ώστε όλα τα προβλήματα να αντιμετωπιστούν και για το επόμενο διάστημα η εικόνα του χώρου, σε συνδυασμό και με το μοναδικό μνημείο, το ιστορικό γεφύρι, να είναι άψογη.

Στο μεταξύ διαπιστώθηκε ότι είναι εν εξελίξει και άλλη εργολαβία, στο χώρο του ιστορικού γεφυριού, την οποία υλοποιεί η αποκεντρωμένη διοίκηση, αλλά δεν προχωράνε τα έργα, μιας και δεν υπάρχουν χρήματα.

Σε ότι αφορά τα έργα που πρέπει να γίνουν, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την αισιοδοξία του, για την εξεύρεση των κονδυλίων που θα απαιτηθούν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ