Κι αφού σιωπά ο ΕΟΔΥ για την γκάφα του οφείλει να μιλήσει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας…

kikilias kontozamanis

Ορισμένοι μπορεί να έχουν την διάθεση να υποβαθμίσουν το θέμα των λανθασμένων στοιχείων που ανακοίνωσε το Σάββατο ο ΕΟΔΥ για το Νομό Ιωαννίνων.

Άλλοι πάλι μπορεί να διακωμωδούν το γεγονός της διπλοεγγραφής και του διπλασιασμού των κρουσμάτων.

Όμως τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Ο ΕΟΔΥ έγραψε δύο φορές τα έξι κρούσματα από την δομή της Αγίας Ελένης, μία στην ελληνική και μία στην αγγλική γλώσσα και στο τέλος τα μέτρησε ως δώδεκα.

Θα μπορούσε, όταν το λάθος επισημάνθηκε, να το διορθώσει και να δώσει μία λογική ή λογικοφανή εξήγηση. Εκεί το θέμα θα τελείωνε…

Το γεγονός όμως ότι εξακολουθεί να κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα, απαξιεί να απαντήσει όχι μόνο στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά και στον Περιφερειάρχη, ενδεχομένως και σε άλλους φορείς της περιοχής που επιχείρησαν να επικοινωνήσουν μαζί του, τον εκθέτει βαθύτατα.

Μειώνει την αξιοπιστία του αλλά και την αξιοπιστία των στοιχείων που καθημερινά ανακοινώνει.

Προφανώς ο ΕΟΔΥ δεν αποτελεί κράτος εν κράτει…

Είναι ένας οργανισμός που υπάγεται και ελέγχεται από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο εν τέλει έχει την συνολική και καθολική ευθύνη.

Αφενός έχει την ευθύνη να ελέγξει την διοίκηση του ΕΟΔΥ την οποία άλλωστε επέλεξε και αφετέρου να προασπιστεί την αξιοπιστία των στοιχείων που καθημερινά ανακοινώνονται και αφορούν στην εξέλιξη της πανδημίας.

Ο πρόεδρος και η διοίκηση του ΕΟΔΥ εκτιμούν πιθανόν όχι δεν οφείλουν καμία εξήγηση σε έναν ολόκληρο νομό για την αναστάτωση που προκάλεσαν.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που ζητά από τους πολίτες να είναι υπεύθυνοι και να τηρούν τα μέτρα δεν αισθάνεται αλήθεια την υποχρέωση να δώσει έστω μία εξήγηση, να πει το πιο απλό… «έγινε λάθος, συγνώμη…»…

Σφυρίζοντας αδιάφορα και οι μεν και οι δε το μόνο που καταφέρνουν είναι να απαξιώνονται στα μάτια του κόσμου σε μία περίοδο πολύ δύσκολη..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ