Κέντρο Κοινότητας στον Δήμο Δωδώνης

Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και στον άξονα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση των διακρίσεων” εντάχθηκε η ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Δωδώνης.

Η ένταξη κατέστη εφικτή μετά την αποδοχή του αιτήματος του είχε υποβάλει ο Δήμος στην Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος, για τροποποίηση των πληθυσμιακών κριτηρίων της πρόσκλησης. Έτσι αντί του μόνιμου πληθυσμού περιλαμβάνεται ο de facto, γεγονός που επέτρεψε στον Δήμο την υποβολή της σχετικής πρότασης.

Ο Δήμος Δωδώνης και ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή, καθώς τόσο ο Περιφερειάρχης ως πρόεδρος της επιτροπής όσο και τα μέλη της, αναγνώρισαν το δίκαιο του αιτήματος και την αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας στην περιοχή.

Η λειτουργία του Κέντρου θα δώσει την δυνατότητα ανάπτυξης ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Δωδώνης.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δωδώνης, θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

Α) Υποδοχή-Ενημέρωση-Υποστήριξη των πολιτών

Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές

Γ) Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Το Κέντρο θα διασυνδέει τους οφελούμενους με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες (υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κ.λπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Το Κέντρο Κοινότητας θα στεγαστεί στο ισόγειο του Δημαρχείου Δωδώνης, στην Αγία Κυριακή Θεριακησίου.

Θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00-16:00 και θα εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους του δήμου Δωδώνης.

Ο συνολικός προυπολογισμός ανέρχεται στις 112.320 ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ