Κεντρική ομιλία Μητσοτάκη στην Άρτα.. «Θα κλείσουμε το δρόμο σε μια δεύτερη συμφορά»

“Με τη δική σας βοήθεια όσα είπαμε τα κάναμε πράξη” τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την ‘Αρτα κατά την κεντρική του ομιλία. Ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε την βεβαιότητα του για τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαίου, και αναφέρθηκε εκτενώς στο κυβερνητικό έργο, στην οικονομία, αλλά και τις δεσμεύσεις του για την επόμενη τετραετία.

Παράλληλα ο κ.Μητσοτάκης έθεσε και το δίλημμα των εκλογών λέγοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να συγκρίνουν τις δύο τετραετίες και τους δύο πρωθυπουργούς, και σημείωσε:

«Κάθε αψήφιστη ψήφος ή άκαιρη δήθεν διαμαρτυρία οδηγούν τελικά μόνο σε εθνική αδυναμία. Η λύση είναι άλλη. Αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη ΝΔ».

Αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική για την στήριξη των εισοδημάτων, επισήμανε ότι “οι πλάτες των πολιτών έχουν ελαφρυνθεί σήμερα από βάρη 7 δισεκατομμυρίων” αφού όπως είπε, μειώθηκαν πενήντα φόροι και εισφορές.

“Οι πολίτες πληρώνουν χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, ακόμα χαμηλότερο και από όσο υπολόγιζαν. Αυξήθηκε το αφορολόγητο, ο πρώτος συντελεστής πήγε από το 22% στο 9%. Η εισφορά αλληλεγγύης έχει καταργηθεί. Στην ουσία καταργήθηκε και ο φόρος γονικής παροχής. Και εσείς ξέρετε καλά πόσο σημαντικό πλέον είναι να μεταβιβάζει δωρεάν ένας γονιός την περιουσία στα παιδιά του.

Τριακόσιες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, πολλές από αυτές και εδώ στην Ήπειρο. Κατώτατος μισθός. Θέλω να σας θυμίσω ότι προεκλογικά, το 2019, εκτιμούσαμε ότι θα φτάσει στα 730 ευρώ, έφτασε στα 780 ευρώ. Δύο μηνιάτικα δηλαδή παραπάνω τον χρόνο” είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στους συνταξιούχους είπε ότι ήταν συνεπής στη δέσμευσή του αφού “για πρώτη φορά είδαν σημαντική αύξηση, κοντά στο 8%, μετά από 12 χρόνια. Και μία παράλληλη ενίσχυση όσων ακόμα αδικούνται από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου. Αυτή η ενίσχυση θα συνεχίζεται έως ότου εξαφανιστεί οριστικά η προσωπική διαφορά”.

“Θα κλείσουμε το δρόμο σε μια δεύτερη συμφορά”

«Δεκατρείς ημέρες μας χωρίζουν από την 21η Μαΐου, από την Κυριακή που θα κλείσουμε το δρόμο σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά. Με την ψήφο σας θα δώσουμε μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην προκοπή για μια πατρίδα περήφανη σταθερά τολμηρά και μόνο μπροστά» τόνισε ο πρωθυπουργός, και αναφέρθηκε και στον τόπο καταγωγής του κ.Τσίπρα, εκτιμώντας ότι οι συμπατριώτες του θα στηρίξουν τη ΝΔ:

«Ειδικά εδώ στην ‘Αρτα η απόφαση των Αρτινών έχει διπλή σημασία. Θυμάμαι ότι στις εκλογές του 2019 χάσαμε την πρωτιά για λίγες εκατοντάδες ψήφους. Το μήνυμα που θα στείλετε θα ακουστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Θα είμαστε πρώτοι και με την διαφορά στην ‘Αρτα. Είναι ένα μήνυμα που έρχεται από το Αθαμάνιο, από τους συγχωριανούς του κ. Τσίπρα που τον ξέρουν καλύτερα, ας ετοιμαστεί για μια ακόμη ήττα εντός έδρας. Γιατί Κωνσταντίνου και Ελένης θα γιορτάσει η δημοκρατία, η αυτοδύναμη ΝΔ και η αυτοδύναμη Ελλάδα» ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις προκλήσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση της ΝΔ και τις απρόβλεπτες κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί, σημειώνοντας ότι “απέναντι σε όλες αυτές τις δυσκολίες εμείς υψώσαμε αναχώματα και κρατήσαμε την κοινωνία όρθια και ενωμένη». Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι θωρακίστηκαν τα σύνορα της Ελλάδας που είναι “ταυτόχρονα και ευρωπαϊκά σύνορα” και προσέθεσε:

¨Ενεργοποιήσαμε την διπλωματία μας, ενισχύσαμε την άμυνά μας.Ταυτόχρονα δεν ξεφύγαμε ούτε μια στιγμή από τις δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει τον Ιούλιο του 2019» ανέφερε. «Όσα είπαμε τα κάναμε πράξη»

.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • mitsotakis arta1

“Απο σκορποχώρι η Ελλάδα έγινε χώρα με σύνορα”

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος γιατί μέσα σε μια τετραετία η Ελλάδα από τόπος σκορποχώρι έγινε πατρίδα με σύνορα σε γη, αέρα και θάλασσα” είπε ο πρωθυπουργός και επιτέθηκε στην αντιπολιτευτική τακτική του Συριζα.

“Κόντρα σε αυτούς οι οποίοι επιλέγουν μέσα από τις διαφημίσεις τους να παρουσιάζουν μια Ελλάδα γκρίζα, κατάμαυρη. Μιας και μιλάω σε αγροτική περιοχή, ίσως έχετε δει ένα σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ με έναν φουκαρά, ηθοποιό, δεν είναι πραγματικός αγρότης, ο οποίος έχει ένα φορτηγάκι με αγκινάρες. Μέχρι και τις αγκινάρες τις έβαψαν μαύρες για να δείξουν μια υποτιθέμενη μαυρίλα, η οποία όμως δεν υπάρχει. Γιατί όπου πηγαίνω, παρά τις δυσκολίες, ένα πράγμα βλέπω: η Ελλάδα του 2023 δεν θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα του 2019” είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα σήμερα “σίγουρα δεν θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα του 2015, τις κλειστές τράπεζες, την καθήλωση, τις περικοπές στις συντάξεις” και προσέθεσε ότι “όλα αυτά έχουν αντικατασταθεί από ανάπτυξη, η οποία τρέχει με διπλάσιους ρυθμούς των ευρωπαϊκών, συνεχή ρεκόρ σε επενδύσεις, σε εξαγωγές”.

Αναφέρθηκε στις μεταναστευτικές ροές που, όπως είπε, έχουν σχεδόν μηδενιστεί και έχουν ανακουφιστεί τα ακριτικά μας νησιά, που έχουν πια εντελώς διαφορετική εικόνα.

Είπε, επίσης, ότι ο φράχτης του Έβρου θα επεκταθεί “και θα καλύψει όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων της πατρίδας μας και ας το ακούσουν καλά όλοι και στην ΕΕ”.

«Θα τα σαρώσουμε όλα, θα σαρώσουμε τα εμπόδια που μας δυσκόλεψαν την πρώτη τετραετία» είπε ο πρωθυπουργός παίρνοντας αφορμή από ένα σύνθημα πολίτη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προτεραιότητες τις επόμενης τετραετίας που όπως είπε είναι η υγεία και η παιδεία.

«Η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι η παράταξη που έκανε πάντα τις μεγάλες επιλογές και τοποθετήθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και έχουμε το ίδιο χρέος και τώρα» είπε.

«Είμαι ακόμη πιο αποφασισμένος την δεύτερη τετραετία να εξαφανίσω τις κακές όψεις της δημόσιας διοίκησης. Το καλό πρόσωπο του δημοσίου να γίνει ο κανόνας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα της ΝΔ που όπως είπε είναι κοστολογημένο και μετρημένο και με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ