Κέντρα ή Στρατόπεδα Κράτησης Μεταναστών;

KENTRO_METANASTONΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

Σε τούτη την χώρα, δεν σταματούν οι ανοησίες και δεν συνετιζόμαστε από όσα συνέβησαν που μας οδήγησαν στην καταστροφή… Τα τελευταία χρόνια εμβρόντητοι διαπιστώνουμε, από –τους πολιτικούς μας, ποιους άλλους?-, αποφάσεις που αν αναζητηθεί σε αυτές ίχνος λογικής, δύσκολα θα ανιχνευθεί. Κι εξηγούμαστε…

Αποφάσισε η κυβέρνηση, να ιδρύσει σε όλη την χώρα στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών που κάτω από την καλυμμένη ονομασία για ευνόητους λόγους, βάπτισε Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών.

Φιλοξενία με τρεις σειρές συρματοπλέγματα, σε απάνθρωπες συνθήκες αφού το καθένα θα «φιλοξενεί» τουλάχιστον χίλιους ανθρώπους, σε εγκαταστάσεις-όπου αυτές υπάρχουν- που έχουν εγκαταλειφθεί από χρόνια και είναι ετοιμόρροπες, δίπλα σε σπίτια, σε σχολεία κ.λ.π. κ.λ.π. Πολλοί θα σπεύσουν να μας ρωτήσουν γιατί μας ενοχλεί να έχουμε στον τόπο μας ή στην γειτονιά μας συνανθρώπους μας, που περνούν δύσκολες στιγμές μακριά από την πατρίδα τους.

Τους απαντούμε ότι μας ενοχλεί να βλέπουμε ανθρώπινες υπάρξεις πίσω από συρματοπλέγματα, όταν διάνυσαν χιλιάδες χιλιόμετρα για βρεθούν στην Ελευθερία. Μας ενοχλεί να τους βλέπουμε να ζουν σε άθλιες συνθήκες έχοντας στην διάθεσή τους ένα στρώμα να κοιμούνται και ένα πιάτο φαγητό για να ικανοποιούν την πείνα τους. Κυρίως όμως μας ενοχλεί όταν ξέρουμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι, έφυγαν από την πατρίδα τους για ένα καλύτερο αύριο και όχι για να εξασφαλίσουν ένα κομμάτι ψωμί.

Έγινε η Ελλάδα ένα απάνθρωπο κράτος, όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν λαμβάνεται υπόψη στο ελάχιστο? Ίσως ναι, αφού και η αξιοπρέπεια των ίδιων των Ελλήνων πολιτών, έχει καταρρακωθεί με την οικονομική εξαθλίωση στην οποία αναγκαστικά οδηγήθηκε. Αλλά στην περίπτωση των λαθρομεταναστών, υπάρχει και το δέλεαρ της πρώτης δόσης των 250 εκατομμυρίων ευρώ που δίνονται από την Ε.Ε στη χώρα μας για να συγκρατηθούν εδώ οι λαθρομετανάστες. Κι από αυτά τα 250 μύρια, κάποια θα διατεθούν γι αυτό τον σκοπό. Τα υπόλοιπα σίγουρα θα καλύψουν άλλες «τρύπες» ή θα κάνουν κάποιος ήδη πλούσιους, περισσότερο πλούσιους. Αυτό σίγουρα θα το δούμε στο άμεσο μέλλον…

Στην ουσία της υπόθεσης τώρα. Θα συγκεντρώσουν από την Αθήνα κυρίως, χιλιάδες λαθρομετανάστες και θα τους κλείσουν σε στρατόπεδα, παρέχοντάς τους στέγη και φαγητό. Ωραία σκέψη για πλημμυροπαθείς, πυρόπληκτους, σεισμοπαθείς, πρόσφυγες πολέμων κ.λ.π. που βέβαια δεν θα ήταν περικυκλωμένοι από συρματοπλέγματα και σε πολύ καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Όμως αυτοί οι εξαθλιωμένοι που φθάνουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες στην Ελλάδα, αφήνοντας στην διαδρομή της φυγής νεκρούς συγγενείς και φίλους, έρχονται εδώ, με την ελπίδα να χρησιμοποιήσουν σαν «τράνζιτ» την χώρα μας με την ελπίδα να βρουν τρόπο προώθησής τους στην Ιταλία και από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αναζητούν απελπισμένα την ελπίδα πάνω στην οποία θα γαντζωθούν για να βρουν δουλειά, να συγκεντρώσουν λίγα χρήματα και να τα στείλουν στις οικογένειές τους στο Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ιράν, Ιράκ , Καμερούν, κι απ’ όπου τέλος πάντων κατάγονται.

Δεν ήλθαν στην Ελλάδα για να κλειστούν σε μια φυλακή εξασφαλίζοντας ένα σάντουιτς από τα «κέτερινγκ» που θα αναλάβουν την διατροφή τους στα ΚΦΜ. Πόσο μάλλον όταν τα παιδιά τους περιμένουν από αυτούς λίγα ευρώ, για να μπει τσουκάλι φαγητού στο φτωχικό τους. Πολίτες σε απόγνωση θα στοιβαχτούν στα στρατόπεδα, απελπισμένοι άνθρωπο, που με νύχια και δόντια θα προσπαθήσουν να διαφύγουν, ακόμη και σκάβοντας λαγούμια για να περάσουν κάτω από τα συρματοπλέγματα. Καθημερινά σε αυτά τα στρατόπεδα θα έχουμε εξεγέρσεις, θα έχουμε συγκρούσεις με τους φύλακες, θα έχουμε νεκρούς…

Αλλά; Ακόμη κι αν παραμείνουν στα στρατόπεδα, (μέχρι 18 μήνες λένε τώρα), στη συνέχεια τι θα τους κάνουν? Θα τους δώσουν ταξιδιωτικά έγγραφα να πάνε στην υπόλοιπη Ευρώπη? Ποια χώρα θα δεχτεί κάτι τέτοιο» Θα αφεθούν ελεύθεροι στην Ελλάδα? Ποια η διαφορά από το να τους αφήσουν από τώρα και όσοι τα καταφέρουν να διαφύγουν στο εξωτερικό? Θα μισθωθούν αεροπλάνα να τους στείλουν στις πατρίδες τους? Γιατί δεν το κάνουν από τώρα? Α… Ναι , τώρα είναι και αυτά τα 250 εκατομμύρια ευρώ,,, Να μη πάνε χαμένα…

Η απλή λογική, το έχει εντοπίσει. Αυτή η τακτική με τα στρατόπεδα, είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη να αποτύχει παταγωδώς κι αυτό ας το αντιληφθούν επιτέλους τόσο τα κουτορνίθια της Αθήνας, όσο και οι κουτοπόνηροι των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών που θέλουν την Ελλάδα σαν «σουρωτήρι» που κατακρατάει όλα τα ανεπιθύμητα σε αυτούς.

Θα μου πείτε και τι πρέπει επιτέλους να γίνει. Μια λύση υπάρχει, που την εφαρμόζει με απόλυτη επιτυχία η Τουρκία. «Σφυρίζει αδιάφορα» κοιτάζοντας την άλλη πλευρά από εκείνη που περνούν οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα. Το ίδιο να κάνουμε κι εμείς. Να αφήσουμε να προσεγγίζουν στις ερημικές παραλίες της Ηπείρου τα ιταλικά ταχύπλοα, (κάτι που γίνεται και τώρα), κι εμείς να κοιτάζουμε αντίθετα. Θα τους αποβιβάζουν σε ερημικές παραλίες της Ιταλίας κι από εκεί σε λίγες μέρες θα διασκορπιστούν σε όλη την Ευρώπη, όπου δεν θα είναι ιδιαίτερα ορατοί μέσα σε δεκάδες εκατομμύρια άλλων πολιτών. Εκεί ας αναζητήσουν με περισσότερη ευκολία την τύχης τους… Αυτά είναι παράνομα, θα μου πείτε.

Η παρανομία έχει πολλές εξηγήσεις και υπερτερούν τα ελαφρυντικά όταν πρόκειται για αθώους φτωχούς ανθρώπους που αναζητούν απεγνωσμένα μια ελπίδα ζωής για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Δεν κατηγορούνται για κάτι, απλά δεν έχουν ένα ταξιδιωτικό έγγραφο και στις περισσότερες χώρες καταγωγής τους δεν μπορούν ποτέ να το πάρουν. Αποφασίζουν λοιπόν να παίξουν την ζωή τους «κορώνα γράμματα», οι αριθμοί αυτών που δεν τα καταφέρνουν είναι τεράστιοι, και οι διεθνείς οργανισμοί, «περί άλλων τυρβάζουν». Όχι λοιπόν στις φυλακές που ετοιμάζουν στην Ελλάδα, όχι στον εξευτελισμό των ανθρώπων, όχι στις τακτικές που επιβάλλει και στον τομέα αυτό η υπόλοιπη Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ