ΚΕΔΕ: Αντάρτικο δημάρχων για τις απολύσεις

KEDEΚαθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν είναι η απόφαση της διοίκησης της ΚΕΔΕ, σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο και τις απολύσεις υπαλλήλων, καθώς όχι μόνο εκφράζει την αντίθεσή της με αυτές αλλά προτρέπει τους Δημάρχους να μην γίνουν συμμέτοχοι στη διαδικασία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, συνεδρίασε με τη μορφή του εκτάκτου την Κυριακή και συζήτησε όλα τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται και με τα οποία εκφράζει την αντίθεσή της.

Στο ψήφισμα που εκδόθηκε με αποδέκτη τον Πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων αναφέρεται αναλυτικά η κατάσταση στο χώρο της Αυτοδιοίκησης η οποία πλήττεται βάρβαρα από τα μέτρα λιτότητας.

«Οι ενδεχόμενες απολύσεις δημιουργούν μιαν εκρηκτική κατάσταση που διαλύει τις υπηρεσίες στους Δήμους, αποδιαρθρώνει τους οργανισμούς τους και ιδιαίτερα κρίσιμων διοικητικών υπηρεσιών κοινωνικοπρονοιακών δομών και υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα, που κανένας ιδιωτικός φορέας δεν μπορεί να υποκαταστήσει. Αντίθετα η αξιολόγηση του προσωπικού με προκαθορισμένα κριτήρια και η δυνατότητα κινητικότητας με κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια μπορεί να συμβάλει στην κάλυψη σοβαρών ελλείψεων προσωπικού των ΟΤΑ και δεν μας βρίσκει αντίθετους», τονίζεται στην απόφαση της ΚΕΔΕ.

Με το ψήφισμά της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας εκφράζει τη πλήρη διαφωνία της με:

• Την διαθεσιμότητα των εργαζομένων που οδηγεί τους Δήμους σε αδυναμία εκπλήρωσης του ρόλου τους.

• Την συνεχιζόμενη μισθολογική υποβάθμιση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δημιουργεί εκρηκτικό κλίμα στο εσωτερικό των Δήμων και επιφέρει παράλυση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

• Την απαγόρευση προσλήψεων Υ.Ε. μέχρι το 2016 ειδικότερα στις ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες που τις οδηγεί στη διάλυσή τους.

• Δηλώνει ότι οι Δήμοι δεν θα γίνουν συμμέτοχοι σ’ αυτήν τη διαδικασία και προτρέπει τους αιρετούς να μη συμμετάσχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ