Και τώρα… πάμε κρουαζιέρα

prigkipes2Στην Ηγουμενίτσα πραγματοποιήθηκε η 1η σύσκεψη του Συμβουλίου Ανάπτυξης Κρουαζιέρας που συστήθηκε από τον Ο.Λ.ΗΓ στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων και την ανάδειξη της Περιφέρειας Ηπείρου ως τόπο προορισμού κρουαζιέρας.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.ΗΓ κ. K. Τσοβάρας και ο Διευθυντής Ανάπτυξης του Ο.Λ.ΗΓ. κ. Κ. Γκρίνιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ Θ. Πιτούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας – αρμόδιος για την Τουριστική Ανάπτυξη της Περιφέρειας κ. Στράτος Ιωάννου, εκπρόσωποι των 4 Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ηγουμενίτσας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτ. Μακεδονίας, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, της ΛΒ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, κα.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε πλέγμα δράσεων για προσέλκυση περισσότερων κρουαζιερόπλοιων στην Ήπειρο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα των εκδρομών που πραγματοποιούνται από τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, με την Περιφέρεια να αναλαμβάνει προωθητικές ενέργειες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η ένταξη στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ηπείρου και της κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατέθηκαν για φέτος έχουν προγραμματισθεί 6 στάσεις κρουαζιερόπλοιων στην Πάργα, 3 στάσεις στην Ηγουμενίτσα και 11 στάσεις στην Πρέβεζα ενώ την επόμενη χρονιά έχει ήδη εξασφαλισθεί η στάση 28 κρουαζιερόπλοιων στην Περιφέρεια Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ