Και στην Ηγουμενίτσα Κέντρο Κράτησης Μεταναστών

LIMENIKO_1Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο οι τοπικές κοινωνίες και ειδικά οι Περιφέρειες που κλήθηκαν να σηκώσουν το βάρος θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών. Στην Ήπειρο όπως και σε εννέα ακόμη περιφέρειες της χώρας προβλέπεται να λειτουργήσουν τρία τέτοια Κέντρα με τις πληροφορίες που διαρρέουν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να τοποθετηθεί τουλάχιστον το ένα στην Ηγουμενίτσα, λόγω του συνωστισμού μεταναστών στο λιμάνι.

«Δεν μπορεί να στρουθοκαμηλίζουμε, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες. Ή είμαστε αποφασισμένοι να το λύσουμε ή θα συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, αλλά φαίνεται ότι οι Δήμοι έχουν άλλη άποψη.

Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι, όπως ανέφερε και στη διάρκεια της συνάντησης, πρέπει όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και κάθε περιοχή να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τους λαθρομετανάστες.

«Αν θέλουμε να πετύχουμε, πρέπει να υπάρξει συνεργασία Α΄ και Β΄ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης με την Κεντρική Διοίκηση. Θεωρώ ότι το Κράτος πρέπει να προχωρήσει οργανωμένα και οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν αν έχουν κέρδη από τη λειτουργία των Κέντρων σε θέσεις εργασίας κ.α.», συμπλήρωσε.

Ο Περιφερειάρχης, είπε ακόμη ότι δεν έχει τεθεί από το Υπουργείο προθεσμία στις Περιφέρειες και τους Δήμους για να προτείνουν χώρους, ωστόσο ενημερώθηκαν για τις προδιαγραφές που πρέπει να έχουν αυτοί, οι οποίοι πρέπει να είναι μακριά από κόμβους και παραμεθόριες περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ