Και παράνομο όπλο ο αρχιφύλακας

ASTYNOMIAΣε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα μετά την εξάρθρωση της πενταμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διευκόλυνε την είσοδο και την παραμονή μεταναστών από την Αλβανία και στην οποία κατείχε σημαντική θέση ένας 45χρονος αρχιφύλακας που υπηρετεί στη Διεύθυνση Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα μέλη του κυκλώματος, δρούσαν με συγκεκριμένο τρόπο μεθόδου.

Οι τρεις αλλοδαποί που αναζητούνται, έστελναν στον 37χρονο ομογενή γνήσια βιομετρικά διαβατήρια Αλβανίας, τα οποία παραλάμβαναν από τους νόμιμους κατόχους τους, προκειμένου να παραδοθούν στον 45χρονο Αρχιφύλακα. Η αποστολή γίνονταν είτε με ασυνόδευτα δέματα μέσω του Κ.Τ.Ε.Λ. Θεσπρωτίας, είτε μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών, είτε τα παρέδιδαν σε αυτόν ιδιοχείρως.

Μετά την παραλαβή των διαβατηρίων, ο 45χρονος Αρχιφύλακας έθετε σε αυτά, σφραγίδες εισόδου και εξόδου, από και προς την Αλβανία, βεβαιώνοντας με πρόθεση ψευδώς περιστατικό, έτσι ώστε να μην παραβιάζονται οι διατάξεις που αφορούν τις προϋποθέσεις εισόδου και παραμονής στην ελληνική επικράτεια των υπηκόων Αλβανίας, κατόχων βιομετρικών διαβατηρίων.

Μετά τη σύλληψη του Αρχιφύλακα σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος σύλληψης κ. Ανακριτή Πλημ/κών Θεσπρωτίας, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ασφαλισμένο φοριαμό που χρησιμοποιούσε ο ίδιος στην υπηρεσία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι και ένας γεμιστήρας με δεκαοκτώ (18) φυσίγγια διαμετρήματος 8 mm, που κατείχε παράνομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ