Και ο αντιπεριφερειάρχης για το λούνα παρκ…

PITOYLIS1Την αντίδραση και του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη προκάλεσε η λειτουργία λούνα παρκ στην κεντρική πλατεία της Ηγουμενίτσας και όσα ειπώθηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Πιτούλης, σημειώνει ότι απαιτούνταν προγενέστερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στηλιτεύει το γεγονός απουσίας χορηγίας από τον ΟΛΗΓ όπως συνέβαινε στο παρελθόν και καυτηριάζει τη στάση της Δημοτικής Αρχής.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει:

Διαβάζοντας τον τοπικό τύπο μου κέντρισε το ενδιαφέρον η εύλογη αντίδραση που δημιουργήθηκε για την εγκατάσταση του Λούνα πάρκ στην πλατεία Δημαρχείου αλλά και οι απόψεις της Δημοτικής Αρχής για την χρησιμότητα του εγχειρήματος.

Από τη θέση που σήμερα υπηρετώ, πέραν της δεοντολογίας, δεν είναι στις προθέσεις μου να κρίνω δημοσίως τις ενέργειες του Δημάρχου Ηγουμενίτσας. Όταν όμως, για οποιοδήποτε θέμα ο Δήμαρχος στην προσπάθειά του να επιχειρηματολογήσει, επικαλείται ενέργειες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής διαστρεβλώνοντας την αλήθεια είτε από άγνοια είτε για άλλους λόγους, οφείλω να παρεμβαίνω.

Τα προηγούμενα χρόνια η εγκατάσταση των δυο παιχνιδιών στην πλατεία Δημαρχείου γινόταν με προγενέστερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως ο ΝΟΜΟΣ προβλέπει και όχι με απόφαση Δημάρχου, ήταν δε ΔΩΡΕΑΝ για τα παιδιά.

Τις περισσότερες φορές μάλιστα πληρωνόταν από την Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε κατόπιν συμφωνίας .. Πληροφορήθηκα ότι και φέτος υπήρξε αρχικά παρόμοια συνεννόηση με την Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε αλλά δεν προχώρησε. Αληθεύει κάτι τέτοιο και εάν ναι γιατί εγκαταλείφθηκε αυτή η σκέψη!!!!

Η πάγια τακτική του Δημάρχου όταν προκύπτουν ζητήματα που χρειάζονται «ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ», είναι να δικαιολογεί τις προθέσεις του με βάση του τι έπραξε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Αυτό πια δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι. Έχει κλείσει πια ένα χρόνο θητείας και ο κόσμος πλέον μπορεί και να συγκρίνει και να κρίνει.

Πιστεύω ότι έχω σταθεί αρωγός των προσπαθειών όλων των Δήμων της Θεσπρωτίας. Αποτελεί δέσμευση και υποχρέωσή μου να συνεχίσω έτσι, διότι τα προβλήματα θέλουν λύσεις, διότι ο κόσμος την δύσκολη εποχή που βιώνουμε χρειάζεται βοήθεια.

Θεωρώ ότι είμαστε πολύ λίγοι για να περισσεύει κάποιος από αυτή την προσπάθεια.

Μια προσπάθεια που πρέπει επιτέλους να εξαντλείται στην παραγωγή έργου και αποτελέσματος για τους πολίτες και όχι να αναλώνεται σε παρωχημένες πολιτικές προηγουμένων δεκαετιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ