Και οι δήμαρχοι θέλουν τον….Καχριμάνη τους!

KAXRI1Οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης μπορεί να μην καταφέρνουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους αλλά αν βρεθούν στο ίδιο τραπέζι με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου τότε….όλα αλλάζουν.

Το τελευταίο συμβάν σχετίζεται με την διαχείριση των απορριμμάτων. Ένα θέμα αποκλειστικής ευθύνης κι αρμοδιότητας των Δήμων και των Φορέων Διαχείρισης, στο οποίο όμως εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί η Περιφέρεια Ηπείρου.

Το θέμα προέκυψε όταν αιφνίδια το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας αποφάσισε το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Κορύτιανης. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως και εν κρυπτώ καθώς ούτε πριν ούτε μετά υπήρξε η παραμικρή ανακοίνωση. Στη συνέχεια ο κ. Κάτσινος με ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι ο λόγος του κλεισίματος οφείλεται στο γεγονός ότι τα περιθώρια του ΧΥΤΑ εξαντλήθηκαν και δεν αντέχει άλλα απορρίμματα. Βέβαια λίγες ώρες αργότερα, σε δηλώσεις που έκανε στα Γιάννινα επέρριψε τις ευθύνες στον εργολάβο, ο οποίος εκβίαζε με κλείσιμο προκειμένου να πληρωθεί.

Βέβαια από την Περιφέρεια Ηπείρου έχει εγκριθεί ένα ικανοποιητικό ποσό για την πληρωμή του εργολάβου όμως είναι άγνωστο για ποιους λόγους δεν έχει καταβληθεί.

Ενώπιον του Περιφερειάρχη στροφή 180 μοιρών έκανε και η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη η οποία την προηγούμενη δήλωνε ότι δεν δέχεται τα απορρίμματα της Ηγουμενίτσας στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου. Χθες συναίνεσε για την μεταφορά τους για δέκα ημέρες και…οψόμεθα.

Ο πλέον τραγικός βέβαια ήταν ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου. Δήμαρχος Πάργας Θανάσης Λιόλιος. Σαν να μην ήταν αυτός που είχε πει όχι στην μεταφορά των απορριμμάτων 24 ώρες νωρίτερα, έκανε λόγο για λύση που δόθηκε σε ένα μείζον πρόβλημα. Εννοούσε προφανώς αυτό που ο ίδιος και οι συνάδελφοί του δημιούργησαν!

Έτσι λοιπόν τη λύση που δεν μπόρεσαν να δώσουν μόνοι τους οι Δήμαρχοι, την βρήκαν όταν συνεδρίασαν ενώπιον του Περιφερειάρχη.

Θα πρέπει άραγε να νιώθουν περήφανοι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ