Καβγάς για το δρόμο του Αγίου Παΐσιου

Αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης αποτελεί η οδός Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, του δρόμου που οδηγεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Παΐσιου.

Η «Ενότητα Πολιτών» καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή καθώς προχωρά στην κατασκευή του με την μέθοδο της απευθείας ανάθεσης, υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για σκανδαλώδη απόφαση που καταπατά βάναυσα τη νομιμότητα αφού ο προϋπολογισμός του έργου απαιτεί τη δημοπράτηση του με τη διαδικασία του συνοπτικού διαγωνισμού.

Η Δημοτική Αρχή έκανε επίκληση του “κατεπείγοντος” χαρακτήρα χωρίς ουσιαστική τεκμηρίωση. Προφανώς η απόφαση δημιουργεί σημαντική οικονομική ζημία για το Δήμο, αφού με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης χάνεται η έκπτωση που θα προσφέρονταν αν ακολουθούσε τη μοναδική νόμιμη διαδικασία του μειοδοτικού διαγωνισμού».

Η Δημοτική Αρχή στην απάντησή της τονίζει ότι ο δρόμος θα πρέπει να είναι έτοιμος μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς έχουν προγραμματιστεί τα θυρανοίξια του Ναού παρουσία του Αρχιεπισκόπου αλλά και του Οικουμενικού Πατριάρχη, στις αρχές Ιουλίου.

«Η οδός Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, είναι ο δρόμος πρόσβασης στον Ιερό Ναό του Αγίου Παισίου. Πρόκειται για αίτημα που έχει κατατεθεί και από την Μητρόπολη Ιωαννίνων. Η ολοκλήρωση της παρέμβασης πρέπει να γίνει πριν την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη για τα θυρανοίξια, στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, και ο τρόπος που επιλέχθηκε για την κατασκευή του είναι ο μοναδικός που διασφαλίζει και την ολοκλήρωση μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονικό περιθώριο», αναφέρει στην απάντησή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ