Κάθειρξη έξι ετών και 10 μηνών στον εκπαιδευτικό για ασέλγεια σε μαθήτρια

dikastiko megaro ioanninon (1)

Ποινή κάθειρξης έξι ετών και δέκα μηνών επέβαλλε το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Ιωαννίνων στον εκπαιδευτικό του μουσικού σχολείου για τα αδικήματα της ασέλγειας και της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου.

Ο εκπαιδευτικός πριν από έξι χρόνια εντός της σχολικής αίθουσας προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος 12χρονης μαθήτριας για διάστημα τριών μηνών περίπου.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών.

Η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό είχε ξεκινήσει την προηγούμενη εβδομάδα με την κατάθεση του κοριτσιού που σήμερα είναι 18 ετών και σπουδάζει σε Πανεπιστήμιο.

Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στο δικαστήριο, κάτι που το επιτρέπει η νομοθεσία και εκπροσωπήθηκε από το συνήγορό του.

Μετά την έκδοση της απόφασης ωστόσο θα πρέπει να οδηγηθεί στις Φυλακές, όπου όμως εάν και εφόσον εντοπιστεί.

«Το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο. Η οικογένεια είχε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και νιώθει δικαιωμένη. Τα θύματα σεξουαλικών αδικημάτων περνούν έναν Γολγοθά. Όσο μικρότερα είναι τα θύματα τόσο μεγαλύτερος είναι ο Γολγοθάς» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της μαθήτριας και της οικογένειάς της Δημήτρης Μπούκας.

«Μόνο και μόνο που η κόρη μου δικαιώθηκε είμαι ικανοποιημένη. Για μας έκλεισε μία δυσάρεστη περιπέτεια έξι ετών. Οι μνήμες του παιδιού δεν διαγράφονται. Ήταν μία εμπειρία που δεν πρέπει να την κυνηγάει αλλά δεν ξεχνιέται και εύκολα» ανέφερε η μητέρα του 18χρονου σήμερα κοριτσιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ