Ο καθηγητής ασελγούσε επί δύο μήνες στο 12χρονο κορίτσι… Σωτήρια η στάση της οικογένειας!

mpoukas dimitris dikastirio

Την δραματική και τραυματική εμπειρία που έζησε για δύο περίπου μήνες μέσα στη σχολική αίθουσα, με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο που ήταν ταγμένος να της μεταλαμπαδεύσει τις αξίες της παιδείας και της μουσικής, κατέθεσε στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού, μία 18χρονη σήμερα κοπέλα από τα Ιωάννινα.

Κατηγορούμενος καθηγητής του μουσικού σχολείου ο οποίος πρωτόδικα, από το Δικαστήριο της Πρέβεζας όπου είχε γίνει η δίκη, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση οκτώ ετών.

Στην απόφαση άσκησε έφεση η οποία εκδικάζεται έξι χρόνια μετά την τέλεση του αδικήματος.

Το 12χρονο τότε κοριτσάκι σήμερα είναι 18 ετών, εξαιρετικά ώριμη και με πολλά όνειρα για τη ζωή.

Η κατάθεσή της ήταν σοκαριστική καθώς αφηγήθηκε όσα συνέβαιναν μέσα στην αίθουσα του σχολείου και όταν ο καθηγητής επέλεγε να στείλει τους συμμαθητές της σε διπλανούς χώρους για να εκπαιδευτούν σε διάφορα μουσικά όργανα.

Το Epiruspost με σεβασμό στην προσωπικότητα της νεαρής και της οικογένειάς της επιλέγει να μην μεταφέρει λεπτομέρειες από την κατάθεσή της.

Το πιο ουσιαστικό άλλωστε από την υπόθεση αυτή είναι ότι η οικογένεια της 12χρονης αντιλήφθηκε γρήγορα αλλαγές στη συμπεριφορά του παιδιού και χάρη στο δέσιμο και την στήριξη που υπήρχε κατάφερε το παιδί να τους εμπιστευθεί όλα όσα συνέβαιναν και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην καταγγελία και τη μήνυση.

«Ο καθηγητής της μουσικής στα ατομικά μαθήματα την παρενοχλούσε σεξουαλικά. Κατάλαβα ότι η συμπεριφορά της είχε αλλάξει, ήταν νευρική και με άρνηση να πάει στο σχολείο. Αποπροσανατολισμένη και αποσυντονισμένη.

Έχουμε μία πολύ καλή σχέση με τα παιδιά και εγώ και ο σύζυγός μου και έτσι το παιδί μας ανοίχθηκε. Ήταν αυτονόητο για μένα ότι θα προσφύγω στη δικαιοσύνη. Το σχολείο είναι ιερό για τα παιδιά…» δήλωσε στους δημοσιογράφους η μητέρα της 12χρονης που σήμερα βλέπει το παιδί της να ανοίγει τα φτερά του και να χαμογελά στη ζωή.

Στέλνει και ένα μήνυμα προς όλους… «Οι οικογένειες να είναι κοντά στα παιδιά τους. Να μιλούν με τα παιδιά τους. Πάντα μιλούσα στα παιδιά. Τους εξηγούσα ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να ακουμπάει το σώμα τους..»

Εξίσου σημαντικό είναι ότι στο δικαστήριο παραβρέθηκε ένα ακόμη κορίτσι το οποίο είχε πέσει θύμα του ίδιου ανθρώπου σε άλλο επαγγελματικό εκπαιδευτικό χώρο. Το κορίτσι αυτό βρήκε να δύναμη να προχωρήσει σε καταγγελία αλλά ήταν αργά αφού το αδίκημα είχε παραγραφεί.

Έτσι δεν κατέστη εφικτό να καταθέσει ούτε ως μάρτυρας.

Ο συνήγορος του κοριτσιού και της οικογένειας Δημήτρης Μπούκας τόνισε με έμφαση πως τα παιδιά θα πρέπει να μιλούν για ότι δυσμενές τους συμβαίνει και οι γονείς να τα αφουγκράζονται και να προβαίνουν στις νόμιμες διαδικασίες. «Σε δυσμενή θέση πρέπει να βρίσκεται αυτός που έχει πράξει κάτι άσχημο και όχι εκείνος που το καταγγέλλει… Αν σήμερα βλέπουμε να βγαίνουν τόσα πράγματα είναι γιατί υπάρχει μία παρότρυνση από την ίδια την κοινωνία» σημείωσε ο κ. Μπούκας.

Τονίζεται ότι το κοριτσάκι μετά τις καταγγελίες που είχαν γίνει προ εξαετίας εξετάστηκε από ψυχολόγους και ψυχιάτρους στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα. Οι γνωματεύσεις τους είναι μέρος της δικογραφίες και σε αυτές τονίζεται ότι πρόκειται για ένα πολύ συγκροτημένο και ώριμο παιδί που όσα περιγράφει είναι αληθινά και δεν αποτελούν μέρος της φαντασίας του.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ