Κάθε μέρα κι ακριβότερα πετρέλαιο και βενζίνη

benzinadikoΜε… σπασμένα τα φρένα συνεχίζεται η κούρσα ανόδου των τιμών της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης. Κάθε μέρα καταγράφεται και νέο ρεκόρ, ενώ οι καταναλωτές έχουν χάσει τον λογαριασμό σχετικά με τις απώλειες στα εισόδηματά τους.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων (www.fuelprices.gr ) του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει… εκτιναχθεί στα 1,73 ευρώ το λίτρο, ενώ το ακριβότερο πρατήριο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη πουλώντας προς 1,958 ευρώ το λίτρο.

Αλλά και στο πετρέλαιο θέρμανσης η τιμή έχει ξεπεράσει το 1 ευρώ το λίτρο και η υψηλότερη τιμή του είναι 1,15 ευρώ. Για τα νοικοκυριά η θέρμανση με πετρέλαιο θεωρείται πια απαγορευτική.

Η τιμή της βενζίνης ανεβαίνει λόγω του θέματος που έχει ανακύψει με το εμπάργκο στο Ιράν. Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης, από τις 25 Νοεμβρίου του 2011 μέχρι σήμερα η απλή αμόλυβδη έχει αυξηθεί κατά 9,6 λεπτά το λίτρο. Τότε η μέση τιμή ήταν στα 1,634 ευρώ το λίτρο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ