Καθαριότητα σε… εμπόλεμη ζώνη!

Σε εμπόλεμη ζώνη εξελίσσεται η καθαριότητα στο Δήμο Ιωαννιτών μετά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου η ταύτιση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης είχε ως αποτέλεσμα να μην εγκριθεί η πρόταση της Δημοτικής Αρχής. Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ σε συνέντευξη τύπου που έδωσε μίλησε ευθέως για υπονόμευση και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες και τους επιχειρηματίες ώστε να βοηθήσουν για να διατηρηθεί η πόλη καθαρή. «Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τους πολίτες, ο καθείς και τα όπλα του», είπε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε ότι η λύση του ιδιώτη προτάθηκε από την υπηρεσία.

Ο κ. Ελισάφ καυτηρίασε την στάση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η οποία όπως είπε ναρκοθετεί την προσπάθεια για την βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη, θέμα ζωτικής σημασίας καθώς αφορά στην αισθητική, τον πολιτισμό αλλά και την δημόσια υγεία.

Ο δήμαρχος εξήγησε, όπως είχε συμβεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι από το σύνολο των υπαλλήλων που προσελήφθησαν μέσω της 3Κ μόλις τρεις ενίσχυσαν την αποκομιδή των απορριμμάτων και τόνισε ότι με την λήξη των συμβάσεων για τις Δημοτικές Ενότητες Μπιζανίου και Παμβώτιδας θα κληθεί η ίδια, αποδυναμωμένη υπηρεσία να κάνει και εκεί την αποκομιδή.

Ο κ. Ελισάφ καυτηρίασε την στάση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

«Είχαμε μία σύμπραξη τριών ετερογενών παρατάξεων που ταυτίστηκαν για διαφορετικούς λόγους.

Η παράταξη Μπέγκα με την αναποτελεσματική της διοίκηση υποβάθμισε τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και τις υπηρεσίες προς τους δημότες.

Η παράταξη Καλογιάννη διέψευσε τις προεκλογικές της εξαγγελίες περί συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα οραματιζόμενη το μαγικό 2023.

Η παράταξη Νάτση που είναι συνεπής στην αντιπολιτευτική της κριτική την οποία είχε ξεκινήσει αρκετούς μήνες πριν τις εκλογές..

«Αυτή η ετερογενής σύμπραξη υπονομεύει το συμφέρον της πόλης και οφείλει πλέον να αναλάβει τις ευθύνες της», ανέφερε ο Δήμαρχος στην συνέντευξη τύπου.

Ο Δήμαρχος απευθύνθηκε στους πολίτες ζητώντας την συνδρομή τους ώστε η πόλη να διατηρηθεί καθαρή.

«Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο της αντιπολίτευσης να υπονομεύσει την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο ώστε να διαψεύσει τις ελπίδες και τις προσδοκίες των πολιτών. Όλοι κρινόμαστε.

Εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Ζητώ από τους συμπολίτες να βοηθήσουν ώστε η πόλη να διατηρηθεί καθαρή. Ειδικά τον επόμενο μήνα όπου στα Γιάννινα φιλοξενούνται μεγάλες επιστημονικές εκδηλώσεις και θα υπάρξουν χιλιάδες επισκέπτες.

Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ζητούμε την βοήθεια από τους πολίτες αλλά και τους επιχειρηματίες», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Ο κ. Ελισάφ τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που παρέχει το νομικό πλαίσιο για να βρεθεί λύση και υπογράμμισε πως « το να μην βλέπουν ότι η πόλη πάσχει στην καθαριότητα είναι πολιτική μυωπία».

Τέλος καυτηρίασε την στάση μικρής μερίδας εργαζομένων και εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι είναι οι ίδιοι που ναρκοθετούν τον δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας καθώς μία υπηρεσία κινδυνεύει όταν απαξιώνεται από τους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ