Κατεβάζει ρολά ο Δήμος Ηγουμενίτσας….

katsinosΟ Δήμος Ηγουμενίτσας θα είναι πιθανότατα ο πρώτος στην Ήπειρο ο οποίος θα οδηγηθεί σε αναγκαστικό κλείσιμο. Η οικονομική κατάσταση είναι τραγική και τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αντιμετωπίζει άμεσα το πρόβλημα της αδυναμίας καταβολής των μισθών των υπαλλήλων, διότι η τακτική επιχορήγηση από το κεντρικό κράτος που αφορά τη μισθοδοσία, υπολείπεται κατά 195.872 ευρώ μηνιαίως. Μοιραία ο επόμενος μήνας θα είναι οδυνηρός για τους εργαζόμενους, τις οικογένειές τους και κατ’ επέκταση τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος έχει μεταφέρει την αγωνία του σε όλες τις συνεδριάσεις της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου τονίζοντας μάλιστα με νόημα πως «δεν μπορώ να «παριστάνω» το Δήμαρχο ενός χρεοκοπημένου Δήμου, με απαξιωμένους υπαλλήλους και εξαθλιωμένους πολίτες».

Φαίνεται λοιπόν πως η ώρα αυτή δεν αργεί καθώς η τελευταία φορά που θα καταβάλει μισθούς ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα είναι στις 13 Οκτωβρίου. Από και κει πέρα, κυριολεκτικά το….χάος.

Ο κ. Κάτσινος σε δήλωσή του δεν έκρυψε την αγωνία του για το τι μέλλει γενέσθαι. «Ή θα βάλουμε λουκέτο ή θα παραιτηθούμε. Την απόφαση θα τη λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο» σημείωσε με νόημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ