Κατεδαφίζουν επιλεκτικά ελληνικές επιχειρήσεις στη Χιμάρα

anti ximara

Εντελώς απροειδοποίητα και με πρωτοφανή αγριότητα τα συνεργεία της Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων της Αλβανίας κατέβηκαν στην παραλία της Χιμάρας, Λιβάδι, έτοιμα να κατεδαφίσουν επιχειρήσεις ντόπιων Ελλήνων που λειτουργούν τις δυο τελευταίες δεκαετίες.

Όπως καταγγέλλει η Ομόνοια, χωρίς να ειδοποιήσουν τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, ετοιμάστηκαν να προβούν σε κατεδάφιση. Αξίζει να αναφερθεί, ότι η εν λόγω υπηρεσία δεν είχε τις αποφάσεις κατεδάφισης, ούτε είχε κάνει την απαραίτητη κοινοποίηση κατεδάφισης – όπως ορίζει ο νόμος (κάτι που έγινε σκόπιμα ώστε να μην προλάβουν οι ιδιοκτήτες να προσφύγουν στη δικαιοσύνη).

Οι αποφάσεις είχαν ληφθεί τον Φεβρουάριο. Μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων τα συνεργεία αποχώρησαν για να επιστρέψουν όμως την Πέμπτη.

«Όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι κάποιος, δεν μπορεί να πιστέψει ότι όλα αυτά γίνονται για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης, γιατί την ίδια ώρα, σε όλη την επικράτεια του δήμου οργιάζει η αυθαίρετη δόμηση και «οι στρατηγικές επενδύσεις» σε κλεμμένα χωράφια, ενώ η πολυδιαφημισμένη – από πλευράς κυβέρνησης – πρώτη εγγραφή και απόδοση τίτλων ιδιοκτησίας στους κατοίκους αργεί επιδεικτικά. Επομένως, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μια μεθόδευση εναντίον του ντόπιου ελληνικού πληθυσμού» τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομόνοιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ