Καταρρέουν…. Συμπαρασύρουν την Ελλάδα στην καταστροφή

BOYLH_SHMAIAΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

Το πολιτικό σύστημα καταρρέει και η κατάσταση στην χώρα είναι χαοτική. Και το γεγονός ότι το πολιτικό σύστημα καταρρέει με τόσο θόρυβο θα μπορούσε να είναι διαχειρίσιμο αν υπήρχε εναλλακτική πρόταση. Το δύσκολο λοιπόν και κρίσιμο για τη χώρα είναι ότι δεν υπάρχει λύση.

Τα πράγματα για την Ελλάδα με την τροπή που πήρε ακόμη και η κυβέρνηση συνεργασίας είναι σαφώς πιο δύσκολα από ένα όχι ή ένα ναι στο νέο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.

Πίσω από το «ναι» ή πίσω από το «όχι» δεν υπάρχει τίποτα. Η παρούσα πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Στο ίδιο ερώτημα, στο ναι ή όχι δύσκολα θα μπορούσε να απαντήσει και ο Ελληνικός λαός. Έτσι οι πολίτες σαστισμένοι, μουδιασμένοι, έχουν μετατραπεί σε θεατές του δικού τους δράματος. Ο Ελληνικός λαός δεν ξέρει πια τι να διεκδικήσει. Δεν βλέπει διέξοδο για να τη διεκδικήσει.

Τα μέτρα που απαιτούν οι εταίροι ούτε την Ελλάδα μπορούν να σώσουν ούτε ο λαός τα αντέχει.

Ήταν η σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι και να μπούμε σε ένα δρόμο που κανείς δεν ξέρει που θα μας βγάλει. Κυρίως ποιος θα μας βγάλει…

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση. Ένας βουλευτής του παραιτήθηκε, μία υπουργός κι ένας υφυπουργός εγκατέλειψαν τις καρέκλες τους.

Τέσσερις βουλευτές είπαν επισήμως ότι δεν ψηφίζουν το μνημόνιο και γύρω από αυτούς δημιουργείται μία ισχυρή ομάδα έτοιμη να πει το ίδιο.

Στη Νέα Δημοκρατία η κατάσταση είναι έκρυθμη με στελέχη πό όλη την Ελλάδα να στέλνουν μηνύματα στη Συγγρού και να καυτηριάζουν τη στάση της. Η κοινοβουλευτική ομάδα είναι στην κυριολεξία καζάνι που βράζει.

Ο Πρωθυπουργός –δοκιμάστηκε στο πρόσωπό του η συνταγή του τεχνοκράτη- σε αδιέξοδο, αδύναμος να διαχειριστεί την κατάσταση. Κατώτερος των περιστάσεων.

Η κατάρρευση και η πτώση μόλις ξεκίνησε. Δυστυχώς όμως συμπαρασύρουν την Ελλάδα στην καταστροφή…. Με τη βοήθεια βέβαια Ευρωπαίων και τροικανών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ