Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

ekptoseis xeimonas

Τροπολογία για την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, «έγινε αποδεκτό το αίτημα των φορέων να καταργηθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, γιατί δεν αποδίδουν», δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά και δυσκολεύουν τις κανονικές εκπτώσεις».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι επρόκειτο να κατατεθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, αυτό τελικά δεν έγινε, καθώς είναι σε εξέλιξη οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και θα προκαλούσε «παρεξήγηση και ανωμαλία» στην αγορά. Η ρύθμιση αναμένεται εντός του Ιουνίου με τον κ. Γεωργιάδη να αναφέρει ότι θα αρθεί το ανώτατο όριο του 50%, ώστε να μπορούν οι έμποροι να κάνουν προσφορές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Παράλληλα, απαντώντας στην κριτική κομμάτων της αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι αποτελεί επίτευγμα της κυβέρνησης η μείωση κατά 4,5 μονάδες της ανεργίας σε έναν χρόνο. Επανέλαβε πως όσο διαρκεί ο πόλεμος η κατάσταση θα είναι δύσκολη, «έχουμε ανήφορο», είπε και μίλησε εκ νέου περί «καταιγίδας».

Στην κριτική της Νάντιας Γιαννακοπούλου από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τις διαφορετικές τιμές στα καύσιμα, φέροντας ως παράδειγμα τις τιμές στο Λουξεμβούργο, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι η χώρα αυτή έχει τον χαμηλότερο φόρο στα καύσιμα. «Ρωτάτε γιατί αλλού έχει η βενζίνη 2,10 κι αλλού 2,40, και σας απαντώ ότι κι επί ΠΑΣΟΚ δεν ήταν παντού η ίδια τιμή, καθώς για παράδειγμα σε ένα νησί είναι ακριβότερη λόγω μεταφορικών», είπε και πρόσθεσε: «Εγώ δεν είπα ότι τα κάνουμε όλα τέλεια, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν κάνουμε και τίποτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ