Καταλύτης η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για τους υποψηφίους

baseis

Την Παρασκευή 27 ή το αργότερο την Δευτέρα 30 Αυγούστου πρόκειται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και να λάβει τέλος η αγωνία των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Καθοριστική θα είναι η ελάχιστη βάση εισαγωγής που έχει καθοριστεί είτε από τα ίδια τα πανεπιστημιακά τμήματα είτε από το Υπουργείο Παιδείας εκεί όπου δεν καθόρισαν τα πρώτα.

Εκτιμάται ότι λόγω της Ελάχιστης Βάσης θα μείνουν κενές χιλιάδες θέσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ειδικά στα περιφερειακά.

Εκτιμάται ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα αφήσει κενές θέσεις εισακτέων σε πάνω από 150 τμήματα ενώ τουλάχιστον 50 από αυτά (στην πλειονότητά τους περιφερειακών Πανεπιστημίων), σύμφωνα με πληροφορίες, θα  έχουν σοβαρό πρόβλημα , καθώς  ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθεί θα είναι μετρημένος στα δάχτυλα.

Ωστόσο επειδή  ο αριθμός των εισακτέων είναι περίπου ίδιος με πέρυσι, αλλά οι θέσεις περισσότερες για τους υποψηφίους του 90% καθώς δεν υπάρχει παλαιό και νέο σύστημα, θα μειωθεί η ένταση της ανόδου των βάσεων σε όλα σχεδόν τα πεδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ