Κατάληψη στον ΕΟΠΥΥ από δασκάλους και νηπιαγωγούς

EOPPY-LOGOΣε συμβολική κατάληψη του ΕΟΠΥΥ, τα γραφεία του οποίου βρίσκονται στην οδό Πυρσινέλλα στα Γιάννινα, θα προχωρήσει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Νομού. Η κατάληψη έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, όπου θα γίνει και στάση εργασίας, όπως έχει αποφασιστεί από τη ΔΟΕ.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου σημειώνεται:

Η ενοποίηση των ασφαλιστικών Οργανισμών που παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους εργαζόμενους (ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ), έχει κυριολεκτικά διαλύσει και τις ελάχιστες δυνατότητες που υπήρχαν για αξιοπρεπή αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουμε.

Οι συμβεβλημένοι με το νέο Οργανισμό (ΕΟΠΥΥ) γιατροί, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει ασφαλισμένους του Οργανισμού. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει μόνο ένας γιατρός συγκεκριμένης ειδικότητας προκειμένου να καλύψει τις δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους της περιοχής του.

Η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται αντί να βελτιώσει, επιδεινώνει περαιτέρω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι προσθέτει περισσότερα προβλήματα στην ήδη ανεπαρκή περίθαλψη. Οι ρυθμίσεις αυτές έχουν φέρει σε πλήρη απόγνωση τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες οι οποίοι είναι απολύτως «εξαρτημένοι» από το σύστημα υγείας.

Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου που συρρικνώνει δραματικά τις Δημόσιες δαπάνες για την υγεία.

Διεκδικούμε το δικαίωμα ο κάθε εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος να έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Απαιτούμε όλοι οι εργαζόμενοι οι πολίτες να σταματήσουν να πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και στο ΕΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ