Κατάληψη στο ΤΕΙ Ηπείρου

teiΣτην κατάληψη του διοικητηρίου του ΤΕΙ στην Άρτα, προχωρά σήμερα ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων, με βασικό αίτημα την υπεράσπιστη του δημόσιου χαρακτήρα του ΤΕΙ Ηπείρου και την ανατροπή των μέτρων που ετοιμάζονται.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση – κάλεσμα που υπογράφεται από την Πρόεδρο του Δ.Σ. Αγλαϊα Παπαζώη και την Γραμματέας Ελένη Νάκου αναφέρονται τα εξής: «Στα πλαίσια των αποφάσεων της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Π.Τ.Ε,), η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Ηπείρου, αποφάσισε την κατάληψη του Διοικητηρίου του Ιδρύματος και την αναστολή όλων των Διοικητικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εφαρμογή του Ν.4024/11 (προσυνταξοδοτική διαθεσιμότητα, εφεδρεία, συρρίκνωση των μισθών μας κ.λ.π.) και του Ν.4009/11 (Νόμος πλαίσιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση).

Μέσα από τους αγώνες που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα διαπιστώνουμε ότι μπορούμε

-να εμποδίσουμε και να δυσκολέψουμε την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών

-να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας και να ξαναζωντανέψει η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Γι αυτό συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες μας για να μην προχωρήσουν:

-Οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπως προβλέπεται από τον Ν. Πλαίσιο. Οι πρακτικές του Υπουργείου Παιδείας για εφαρμογή του Ν.4009/11 παρά την πλήρη αντίθεση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και των φορέων της, πλήττουν βάναυσα την αυτοτέλεια και αυτοδιοίκηση των Ιδρυμάτων και αναδεικνύουν τον κατήφορο της Κυβέρνησης σε αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές πρακτικές.

-Οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις Τμημάτων και Ιδρυμάτων που έχουν ως στόχο την συρρίκνωση της Δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης

-Οι διαδικασίες προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και εργασιακής εφεδρείας.

-Οι απολύσεις υπαλλήλων που επιχειρούν να εφαρμόσουν με την κατάργηση Οργανικών Θέσεων, που έχουν στόχο την αποψίλωση των δημόσιων υπηρεσιών από ανθρώπινο προσωπικό, την διάλυση τους και το ξεπούλημα τους στον ιδιωτικό τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ