Κατάληψη στο Δημαρχείο, θυροκόλληση στο βουλευτή

DHMARXEIO_PREBEZASΥπό κατάληψη βρέθηκε το δημαρχείο της Πρέβεζας, ενώ εργαζόμενοι στο Δήμο και την Περιφέρεια πραγματοποίησαν πορεία κρατώντας ένα μεγάλο μαύρο πανό, με το οποίο κατευθύνθηκαν στο γραφείο του τοπικού βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσουμάνη.

Οι εργαζόμενοι στον δήμο της Πρέβεζας απείχαν των καθηκόντων τους το Σαββατοκύριακο ενώ Τρίτη και την Τετάρτη 6 και 7 Νοεμβρίου συμμετέχοντας στην 48άωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στης ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και πορεία στις 10:30 το πρωί.

Το βουλευτικό γραφείο του κ. Τσουμάνη χθες ήταν κλειστό με αποτέλεσμα να θυροκολλήσουν το ψήφισμά τους.

Στο ψήφισμα αναφέρεια:

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πρέβεζας καταγγέλλουμε την νέα επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Με τα μέτρα που προωθούν σφαγιάζουν μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες, νεολαία. Ξεπουλούν δημόσια περιουσία και κοινωφελείς επιχειρήσεις. Διαλύουν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών υπηρεσιών. Σχεδιάζουν απολύσεις, αποδομούν εργασιακές σχέσεις, καταστρέφουν την κοινωνία, εξαθλιώνουν τον λαό.

Τα ψέματα τελείωσαν.

Ζητάμε κατάργηση όλων των μνημονίων και απόσυρση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων,

Ζητάμε ζωή για τους εργαζόμενους, για την κοινωνία ολόκληρη, για τα παιδιά μας,

Ζητάμε να σταματήσει αυτή η πολιτική υπέρ του κεφαλαίου και των τραπεζών και η υποταγή της χώρας στην Ε.Ε. και στο ΔΝΤ.

Ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική των αντεργατικών αντιλαϊκών καταστροφικών μέτρων.

Ήρθε η ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Ή με τον λαό ή με τις τράπεζες και το κεφάλαιο, όπως λέει και ο ποιητής …… «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ