Καταδικάζουν την επίθεση

kozani doi

Την επίθεση που σημειώθηκε στη ΔΟΥ Κοζάνης, όταν 45χρονος με τσεκούρι τραυμάτισε τρεις εφοριακούς καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους το Οικονομικό Επιμελητήριο Ηπείρου και ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες Ιωαννίνων.

Η Τοπική Διοίκηση του 6ου Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του ΟΕΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της,  καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν οι εργαζόμενοι στη ΔΟΥ Κοζάνης και εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στους ίδιους, αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων.

  « Το ζήτημα της ασφάλειας των εργαζομένων, τόσο στον Δημόσιο Τομέα, όσο και στον Ιδιωτικό, είναι αδιαπραγμάτευτο και απαράδεκτο να διακυβεύεται στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε. Τις στιγμές αυτές η σκέψη όλων μας βρίσκεται στα θύματα που παλεύουν για τη ζωή τους και τις οικογένειες τους.

Η σύμπνοια και η αλληλεγγύη πρέπει να είναι σύμμαχος όλων».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες  πραγματοποίησε συγκέντρωση στην είσοδο της Εφορίας για να καταδικάσει το γεγονός και να διαμαρτυρηθεί.

«Δυστυχώς μέσω του κοινωνικού αυτοματισμού που τελικά εξυπηρετεί τους σκοπούς σκοτεινών και απάνθρωπων συμφερόντων καταντάμε «αποδιοπομπαίος τράγος» και δεχόμαστε διαρκώς επιθετικές συμπεριφορές από πολίτες που εσφαλμένως κρίνουν ότι για παν δεινό την ευθύνη την έχουμε εμείς.

Ενέργειες κατά της ζωής μας επικροτούνται από πολίτες που σχολιάζουν και εκφέρουν τη γνώμη τους στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μόνο ντροπή και αποτροπιασμός ταιριάζουν στις κατάπτυστες αναρτήσεις και τα σχόλια που εκθειάζουν τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Είναι επίσης τραγικό το ότι στοχοποιούμαστε από την ίδια τη διοίκηση μας. Οι δηλώσεις του ίδιου του διοικητή «ότι είμαστε τεμπέληδες και ότι «τα παίρνουμε» συντελούν στη δημιουργία αρνητικού κλίματος. Αλλά και τα ΜΜΕ και άλλοι εργασιακοί κλάδοι συντελούν σε αυτή την απαξίωση. Για κάποιους οι ζωές μας είναι «φθηνές και αναλώσιμες» κι αυτό είναι κάτι που δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση σε μια ευνομούμενη πολιτεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ