Καταδικάζει ο Σύλλογος Φροντιστών

Σαφή και ξεκάθαρη θέση παίρνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ιωαννίνων ο οποίος καταγγέλλει ως ανεύθυνη την συμπεριφορά φροντιστή που δεν συμμορφώθηκε, έκανε μάθημα και συνελήφθη από την Αστυνομία.

Διευκρινίζει δε ότι το φροντιστήριο που λειτουργεί στα Γιάννινα δεν είναι μέλος του συλλόγου ούτε και της ομοσπονδίας.

«Τέτοιες ανεύθυνες συμπεριφορές πέρα του ότι θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αποτελούν προσβολή στην επιστημονική και επαγγελματική σοβαρότητα του κλάδου μας! Έχουμε τονίσει ότι οι Έλληνες φροντιστές θα σεβαστούν απόλυτα την απόφαση αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων δίχως καμία απολύτως εξαίρεση! Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε την κοινωνική ευθύνη που πρωτίστως επιβάλλεται να έχουμε για το δημόσιο καλό και έπειτα την επιστημονική μας υπευθυνότητα και επαγγελματική μας σοβαρότητα!

Τόσο η Ομοσπονδία όσο και οι κατά τόπους σύλλογοι είναι αποφασισμένοι να επιβάλλουν όλες τις νόμιμες κυρώσεις, όπως αυτές ορίζονται στο καταστατικό της Ομοσπονδίας μας σε πιθανές παραπτωματικές και ανεύθυνες συμπεριφορές!

Επιπρόσθετα καλούμε και όλους εκείνους που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μαύρων ιδιαιτέρων είτε κατά μονάδες είτε κατά μικρές ομάδες να συμμορφωθούν με την απόφαση, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και της κοινωνικής τους ευθύνης καθώς η ανοχή και η υπομονή έχουν και τα όρια τους και υπάρχουν όλα εκείνα τα ένδικα μέσα που νόμιμα μπορούν να επιβληθούν», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ