«Καψόνι» από τη ΔΕΗ σε χωριά της Ζίτσας

Από καθημερινές και πολύωρες διακοπές ρεύματος ταλαιπωρούνται εκατοντάδες κάτοικοι σε χωριά του Δήμου Ζίτσας.

Οι διακοπές δεν σχετίζονται με τα έντονα καιρικά φαινόμενα καθώς αυτά καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο ενώ οι διακοπές καταγράφονται εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς τους υπευθύνους του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) τόσο από τους κατοίκους όσο και από τον Δήμο Ζίτσας, δεν έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα και κανείς τους δε δεσμεύεται για το πότε θα επιλυθούν οριστικά και θα ηλεκτροδοτηθούν κανονικά τα χωριά.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας σε μία ύστατη προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων απευθύνει επιστολή προς τον Υπουργό Κ. Χατζηδάκη και τους Βουλευτές Ιωαννίνων Κ. Τασούλα, Στ. Καλογιάννη, Γ. Αμυρά, Μ. Κεφάλα και Μ. Τζούφη και μεταφέρει την αγανάκτηση των κατοίκων.

Στην επιστολή σημειώνει:

«Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες έντονων και δικαιολογημένων παραπόνων από κατοίκους των κοινοτήτων των Δ.Ε. Μολοσσών & Ευρυμενών του Δήμου Ζίτσας καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα ταλαιπωρούνται από καθημερινές πολύωρες διακοπές ρεύματος.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, τα προβλήματα έχουν ενταθεί καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ προχωρά χωρίς καμιά ειδοποίηση, σε πολύωρες διακοπές με αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας στο Βουτσαρά να μη μπορεί να λειτουργήσει και να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ασθενείς, να κινδυνεύει η ζωή άρρωστων συνδημοτών μας που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, να έχουν καταστραφεί ηλεκτρικές συσκευές σε σπίτια και καταστήματα.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η κατάσταση έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και από τους αρμόδιους στον ΔΕΔΔΗΕ δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση για το πότε θα λυθεί το πρόβλημα.

 Για το λόγο αυτό, ζητάμε και τη δική σας παρέμβαση προκειμένου να δοθεί τέλος στη ταλαιπωρία των λίγων και στην πλειοψηφία τους υπερήλικων κατοίκων των κοινοτήτων των Δ.Ε. Μολοσσών & Ευρυμενών του Δήμου μας».  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ