Καπνός και δυσοσμία στο λεκανοπέδιο

ioannina_kapnos1

Κάτω από τον καπνό βρίσκεται η πόλη των Ιωαννίνων και το λεκανοπέδιο ενώ έντονη δυσοσμία επικρατεί στην ατμόσφαιρα.

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν η αυξημένη αιθαλομίχλη έχει ως αποτέλεσμα και την βαριά μυρωδιά που καλύπτει την περιοχή.

Από την Πέμπτη ωστόσο και λόγω των καιρικών συνθηκών καταγράφεται υπέρβαση του ορίου συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων.

Με βάση και τις καιρικές συνθήκες η Περιφέρεια Ηπείρου έδωσε οδηγίες προφύλαξης οι οποίες είναι σε ισχύ μέχρι και την Δευτέρα.

Α. Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου:

Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική άσκηση-δραστηριότητα και το χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου.

Β. Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό:

Κάθε άτομο θα πρέπει να περιορίσει  τη σωματική άσκηση ιδιαίτερα αν αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό.

Οι συγκεκριμένες συστάσεις ισχύουν  για την περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών και για το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 10.01.2020 και ώρα 12:00 μ.μ ως την Δευτέρα 13.01.2020 και ώρα 11:00π.μ οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ