Καπλάνειο: Όχι στις κάμερες

Την αντίθεσή του στην τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για απευθείας μετάδοση της διδασκαλίας που πραγματοποιείται εντός της σχολικής τάξης εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων- Καπλάνειου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του η διάταξη αν εφαρμοστεί παραβιάζει καταφανώς τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και των εκπαιδευτικών, διαταράσσει την παιδαγωγική σχέση εκπαιδευτικών- μαθητών και επηρεάζει την κοινωνική συμπεριφορά των παιδιών.

«Ως γονείς αγωνιούμε, καθώς τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών μας θα εκτεθούν σε κάμερες. Θέλουμε να διαφυλάξουμε την παιδικότητα των παιδιών μας, τις αδυναμίες τους, τον αυθορμητισμό τους και να νιώθουν ελεύθερα μέσα στην τάξη να μιλήσουν και να εκφραστούν με τον τρόπο που ταιριάζει στην ηλικία τους.

Ως γονείς προβληματιζόμαστε για τον τρόπο που θα επηρεαστεί η σχέση των παιδιών μας με τους/ τις δασκάλους/ες τους από την παρουσία μιας κάμερας μέσα στη σχολική τάξη. Η δυναμική μιας τάξης βρίσκεται στην αλληλεπίδραση του/ της δασκάλου/ας με τα παιδιά και δεν πρόκειται για μια στείρα διάλεξη που παρακολουθούν ενήλικες. Οι δάσκαλοι/ες αναπροσαρμόζουν τη διδασκαλία τους ανάλογα με το πως τα παιδιά μας κατακτούν τη γνώση.

Τέλος, ως γονείς ενδιαφερόμαστε για τον αντίκτυπο που θα έχει η βιντεοσκόπηση του μαθήματος στην κοινωνική συμπεριφορά των παιδιών μας. Δεν θέλουμε να εξοικειωθούν τα παιδιά μας μέσα στο σχολείο- εκεί που περνούν τουλάχιστον 6 ώρες από την ημέρα τους- με κάμερες ή κινητά που θα τα κάνουν να νιώθουν ότι παρακολουθούνται ή ότι ελέγχεται η συμπεριφορά τους.

Ζητάμε να αποσυρθεί η συγκεκριμένη τροπολογία. Ζητάμε να αφεθούν οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν μέσα στην τάξη ελεύθερα με επίκεντρο το παιδί, τις αδυναμίες, τις δυσκολίες του. Ζητάμε να αφεθούν τα παιδιά ελεύθερα να χτίσουν την προσωπικότητά τους μέσα στο ελεύθερο περιβάλλον του σχολείου, για να μπορέσουν αργότερα να λειτουργήσουν ως υπεύθυνοι πολίτες με κριτική σκέψη για όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ