Κανένας κίνδυνος για τις συντάξεις Δεκεμβρίου

SYNTAKSEIS1«Οι συντάξεις του Δεκεμβρίου θα καταβληθούν κανονικά, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος»» δήλωσε την Κυριακή από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Στην ομιλία του κατά την συζήτηση επί του προϋπολογισμού ο κ. Βρούτσης είπε ακόμα ότι ο κοινωνικός προϋπολογισμός του κράτους θα έχει για πρώτη φορά πλεόνασμα 2 δισ. ευρώ, «ενώ αν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα θα είχαμε έλλειμμα 2 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι οι συντάξεις θα περικόπτονταν».

Ο υπουργός επανέλαβε ότι ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός μέχρι το τέλος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ για την επιχειρηματικότητα ανέφερε ότι μέχρι το 2016 θα μειωθούν κατά πέντε μονάδες οι εργοδοτικές εισφορές.

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε ακόμα στις τέσσερις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται εντός του 2013 και οι οποίες αφορούν στο ενιαίο σύστημα πληρωμής συντάξεων, στο πρόγραμμα «ΑΡΙΑΔΝΗ», σύμφωνα με το οποίο θα είναι υποχρεωτική η σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης για οποιαδήποτε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασης, στο οικογενειακό επίδομα για οικογένειες ακόμα και με ένα παιδί και στην πάταξη της παραβατικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ