Καμία αναβολή στο διαγωνισμό για τη Δωδώνη

STOYRNARASΠηγαίνουν στον Στουρνάρα οι βουλευτές της Ηπείρου

Αποφασισμένο να κλείσει άμεσα τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» είναι το Υπουργείο Οικονομικών χωρίς να λαμβάνει στο ελάχιστο υπόψιν του το αίτημα για αναβολή του που τίθεται από τις Ενώσεις της Ηπείρου κι άλλους φορείς της περιοχής.

Όπως αναφέρει πολύ έγκυρη πηγή από την Αθήνα στο Epiruspost.gr η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο δεν προτίθεται να κάνουν καμία υποχώρηση κι αυτό για δύο σοβαρούς λόγους:

– Οποιαδήποτε ακύρωση ή αναβολή του διαγωνισμού θα είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω απαξίωση της γαλακτοβιομηχανίας

– Η ακύρωση ενός τέτοιου διαγωνισμού –ελάσσονος σημασίας- την στιγμή που η Κυβέρνηση δίνει μάχη να αποδείξει ότι θα προχωρήσει στις αποκρατικοποιήσεις θα την έκανε διεθνώς ρεζίλι καθώς πρακτικά θα έδειχνε τεράστια αδυναμία.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από την Ήπειρο αναμένεται να συναντηθούν εντός του επόμενου σαρανταοκταώρου με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και με αποκλειστικό αντικείμενο την Δωδώνη. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους κοινοβουλευτικούς της Ηπείρου θα ζητηθεί διαφάνεια στο διαγωνισμό και διασφάλιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης.

Την ίδια ώρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Ήπειρο κατέθεσαν αίτημα για συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, με θέμα την Δωδώνη, ζητώντας να παραστούν σε αυτή τόσο ο Υπουργός Οικονομικών όσο και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ