Καλύπτουν υπηρεσιακές ανάγκες πληρώνοντας από τον μισθό τους!

pirosvestiki geniki

Με δίμηνες μετακινήσεις καλύπτονται εδώ και ένα χρόνο οι ελλείψεις προσωπικού στο Πυροσβεστικό  Κλιμάκιο Πραμάντων,  στην  Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάργας, το Πυροσβεστικό  Κλιμάκιο Αστροχωρίου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φιλιατών.

Και δεν φτάνει που πυροσβεστικοί υπάλληλοι μετακινούνται από τις βασικές τους υπηρεσίες, πρέπει να καλύπτουν από τον μισθό τους τα έξοδα.

Παρότι πρόκειται για υπηρεσιακές ανάγκες δεν διατίθενται υπηρεσιακά οχήματα για την κάλυψή τους.

Η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου αναδεικνύει το πρόβλημα με επιστολή της προς την φυσική και πολιτική ηγεσία την οποία κοινοποιεί και στους βουλευτές της περιοχής.

«Οι συνάδελφοι καλούνται να καλύψουν από τον μισθό τους τα έξοδα για υπηρεσιακές ανάγκες.  Κι αυτό όταν υπάρχουν υπηρεσιακά οχήματα  τα οποία θα πρέπει να διατεθούν. Αλήθεια  αφού η διοίκηση  της Ηπείρου λέει πως το καταλαβαίνει έκανε κάποιο έγγραφο προς τη φυσική ηγεσία για να λύσει το θέμα αφού δηλώνει αναρμόδια να εκδώσει τέτοια διαταγή;

Γνωρίζει η φυσική και πολιτική ηγεσία το θέμα; Ζητούμε άμεση λύση στο θέμα εξόδων των μετακινήσεων και το σωστό τρόπο επιλογής του προσωπικού.

Ας σταματήσουν οι δηλώσεις του τύπου “κάντε μηνύσεις”,  υπηρετούμε στο πυροσβεστικό σώμα και όχι στο χωράφι του πατέρα σας. Αν κρίνουμε ότι πρέπει να γίνει και αυτό θα γίνει να είστε σίγουροι. Διαγράψτε άμεσα το Διοικητικό πρόστιμο που επιβλήθηκε σε μέλος της Ένωσης μας επειδή τόλμησε να ρωτήσει εάν η μετακίνηση του έγινε σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Καλούμε την φυσική και πολιτική ηγεσία να δώσει λύση στο σοβαρό αυτό ζήτημα σήμερα» αναφέρει στην επιστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ