Καλών Τεχνών… Δεν θέλει το ΤΕΙ, δεν παραδίδει βαθμολογίες των φοιτητών!

Η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, είναι απ’ αυτές που πρωταγωνιστούν το τελευταίο διάστημα στην τοπική επικαιρότητα. Για περισσότερο από ένα μήνα βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων καθώς ήταν αυτή που κόσμησε την εορταστική πλατεία της πόλης με τον… Πύργο του Τάτλιν. Ο πύργος έφυγε και η Σχολή επιστρέφει για να κάνει γνωστό στην Ηπειρωτική κοινωνία ότι αντιδρά στην ένταξη του τμήματος Παραδοσιακής και Λαικής Τέχνης του ΤΕΙ, στο δυναμικό της!!

Μάλιστα προβαίνει και σε μία ενέργεια που είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Όπως αποφάσισαν τα μέλη ΔΕΠ της Σχολής, δεν θα καταθέσουν την βαθμολογία των εξετάσεων, συμπεριλαμβανομένων και των πτυχιακών εργασιών!!!

Τιμωρούν δηλαδή τους φοιτητές τους, που με κόπο και στερήσεις των οικογενειών τους βρίσκονται στα Γιάννινα για τις σπουδές τους!

Και όπως αναφέρουν θα προβούν στην συγκεκριμένη ενέργεια ωσότου η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας διαβεβαιώσουν την Σχολή ότι δεν θα προβοούν σε ενέργειες αντίθετες με τις αποφάσεις των Συλλογικών της Οργάνων.

Επίσης αναφέρουν ότι σε επόμενη φάση θα προχωρήσουν στην αποχή των μελών ΔΕΠ της Σχολής από το διδακτικό τους έργο.

Γιατί η Σχολή Καλών Τεχνών δεν θέλει την ένταξη του Τμήματος Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου;

Επειδή θεωρεί ότι πρόκειται για μη συναφές γνωστικό αντικείμενο και ότι θα αποτελέσει τροχοπέδη στην εξέλιξή της!!!

Ακόμη πιστεύει ότι η ένταξη της Τμήματος Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου θα οδηγήσει τη Σχολή Καλών Τεχνών εκτός του στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης και της ανάδειξης της διακριτής εικαστικής φυσιογνωμίας της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ