Καλογιάννης: Φταίνε οι προηγούμενοι για τον δρόμο

Με μία αναλυτική με την οποία αφενός επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση αφετέρου σημειώνει ότι πρέπει να αναμένουμε τις οριστικές αποφάσεις του Υπουργείου Υποδομών, τοποθετείται ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης στο θέμα που ανέκυψε με την επέκταση της Ιόνιας μέχρι την Κακαβιά.

Ο κ. Καλογιάννης υποστηρίζει ότι το έργο έχει πλήρη μελετητική ωριμότητα από το 2013 και σημειώνει πως όταν μία πενταετία δεν κινείται καμιά διαδικασία δημιουργούνται πάντα προβλήματα.

«Ανέφερα και στον Υπουργό Υποδομών κ. Κ. Καραμανλή, με τον οποίο είχα συνεργασία για το θέμα, ότι το Υπουργείο πρέπει να επιμείνει στην εξεύρεση χρηματοδότησης για την κατασκευή του άξονα, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες και αδειοδοτήσεις, παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει άπρακτο μεγάλο χρονικό διάστημα», αναφέρει.

Ο κ. Καλογιάννης σημειώνει ότι  εναλλακτικές λύσεις, όπως η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης της Ιόνιας οδού μέχρι τα Ελληνο-αλβανικά σύνορα, πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω, παρά τα ζητήματα που τίθενται κυρίως από πλευράς Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της ΕΕ. Οι σχετικές μελέτες που έχουν εκπονηθεί είναι στη σωστή κατεύθυνση.

«Πρέπει συνεπώς να περιμένουμε τις οριστικές αποφάσεις του Υπουργείου Υποδομών επί του θέματος, το οποίο μόνον εκκρεμότητες και προβλήματα παρέλαβε, ανά την Ελλάδα, και επιχειρεί να τα αντιμετωπίσει με ορθολογικό τρόπο», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ