Καλογιάννης: Αναγκαίος ο άξονας Καλπακίου- Κόνιτσας

konitsa ne

Την ανάγκη ολοκλήρωσης των μελετών για τον οδικό άξονα Καλπακίου Κόνιτσας, τόνισε ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο και τις τοπικές αρχές της Κόνιτσας.

Οι συγκεκριμένες μελέτες προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, ανατέθηκαν όταν ο ίδιος ήταν αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών όμως ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Ο κ. Καλογιάννης υποσχέθηκε στον Δήμαρχο ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τον Υπουργό Υποδομών για να λυθεί οριστικά το ζήτημα, ώστε στη συνέχεια να διερευνηθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την υλοποίηση του έργου που θα δώσει νέες προοπτικές στους Δήμους Κόνιτσας και Πωγωνίου.

 Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΤΠΣ) Κόνιτσας: Ο Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ανάθεσης της μελέτης τουΤΠΣ, δεδομένου ότι απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα, πέντε ετών περίπου, από την ανάθεση έως την έκδοση τουσχετικούΠροεδρικούΔιατάγματος, ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί η μελέτη.

Ύδρευση Κόνιτσας: Ο κ. Εξάρχου ενημέρωσε τον Σταύρο Καλογιάννη για την ανάθεση σύνταξης μελέτης μεταφοράς νερού από τον Αμάραντο ποταμό στον Δήμο Κόνιτσας, στο πλαίσιο της μελέτης που είχε ανατεθεί παλαιότερα από την Περιφέρεια Ηπείρου για την ύδρευση των Ιωαννίνων. Ο Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε ότι είναι άγνωστη η τύχη αυτής της μελέτης, αλλά δεν είναι δυνατό να στερούνται σήμερα το πόσιμο νερό η Κόνιτσα, διαμερίσματά της, καθώς και πολλά διαμερίσματα του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων! Δήλωσε δε ότι θα ζητήσει να συζητηθεί το θέμα το επόμενο διάστημα στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ