Κακοκαιρία εξπρές φέρνει καταιγίδες και χιονοπτώσεις..

Νέα κακοκαιρία – εξπρές θα πλήξει όλη τη χώρα τις επόμενες ώρες. Το νέο κύμα πήρε το όνομα «Ετεοκλής» και αναμένεται να επηρεάσει την χώρα από τα δυτικά και από το απόγευμα με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας, καθώς και τους πολύ θυελλώδεις νοτιάδες, που τοπικά θα πνέουν με εντάσεις 9-10 μποφόρ. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει περίπου ένα εικοσιτετράωρο εντούτοις θα είναι ιδιαίτερα έντονο, έως ότου απομακρυνθεί προς την ανατολική Μεσόγειο όπου και θα εξασθενήσει.

Ένα πολύ ισχυρό και βαθύ πρωτεύον βαρομετρικό χαμηλό, που συνδέεται με μια εκτεταμένη και ιδιαίτερα έντονη ατμοσφαιρική διαταραχή και το οποίο τις βραδινές ώρες της Πέμπτης βρισκόταν στη Μ. Βρετανία, κινείται γρήγορα προς τα νοτιοανατολικά και, ξεπερνώντας το εμπόδιο των Άλπεων, θα δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της Παρασκευής ένα δευτερεύον βαθύ ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική. Το νέο βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Ετεοκλής» όπως την ονόμασε το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και στην Ήπειρο βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων, ειδικά από χιονοπτώσεις που αναμένεται να εκδηλωθούν στις ορεινές περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ