Και… ξαφνικά «εμφύλιος» για το Πάρκο Αγροτικής Καινοτομίας

arta panepistimio

Και ξαφνικά ξεσπά εμφύλιος για το Πάρκο Αγροτικός Καινοτομίας που πρόκειται να λειτουργήσει στο αγρόκτημα του Κατσικά. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου που προκαλεί αντιδράσεις από παράγοντες της Άρτας.

Η Περιφέρεια προχωρά σε προγραμματική σύμβαση με την Αρχιτεκτονική Σχολή αποσκοπώντας στον χώρο να ιδρυθεί αγορά τοπικών προιόντων, χώρος καλλιέργειας αρωματικών φυτών και φάρμα με τις σπάνιες ντόπιες φυλές ζώων.

Προς στιγμήν είναι άγνωστος ο φορέας που θα λειτουργήσει το Πάρκο το οποίο πιθανότατα θα παραμείνει υπό τη σκέπη της Περιφέρειας.

Το γεγονός αυτό προκαλεί αντιδράσεις στην Άρτα οι οποίες προς το παρόν περιορίζονται στα κοινωνικά δίκτυα.

Την αφορμή έδωσε ανάρτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Δημήτρη Τρομπούκη.

«ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ  ΆΡΤΑ!!!

Για το δικό μας Πάρκο ακόμα γίνεται η ζύμωση….

Ευχαριστούμε όλους τους έχοντες την εξουσία  για την συνεχή Πίεση να γίνουν έργα  ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στην ΆΡΤΑ!! Μπράβο ρε παιδιά, να δούμε τα δικά σας τέκνα που σπουδάζουν και αποκτούν τεχνογνωσία και ικανότητες και δεξιότητες που θα βρουν εργασία σε λίγα χρόνια….» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Τρομπούκης.

«Το δικό μας πάρκο» στο οποίο αναφέρεται ο κ. Τρομπούκης είναι το Αγροτοδιατροφικό Πάρκο που περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σύμφωνα με αυτόν το συγκεκριμένο πάρκο θα πλαισίωνε την Γεωπονική Σχολή της Άρτας. Μάλιστα από το 2020, με απόφαση της Συγκλήτου, είχε συγκροτηθεί επιτροπή με την συμμετοχή και φορέων της Άρτας για τον σκοπό αυτό.

Επί της ουσίας δεν έγιναν σημαντικά βήματα αφού σε μεγάλο βαθμό ο σχεδιασμός του Πανεπιστημίου πάγωσε λόγω των αλλαγών που προώθησε το Υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο το κρίσιμο ζήτημα είναι αν χωράνε δύο παρεμφερή πάρκο σε μία μικρή Περιφέρεια όπως είναι η Ήπειρος…

Ο Περιφερειάρχης πάντως σε δηλώσεις που έκανε ανέφερε ότι «βλέπουμε την Ήπειρο ενιαία και δεν την διαχωρίζουμε», συμπλήρωσε ότι έχει προτείνει την ίδρυση Κέντρου Κρέατος στην Άρτα αλλά δεν υπήρξε καμία πρόταση προς την Περιφέρεια και επανέλαβε ότι στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στην Άρτα υπάρχουν ημιτελείς εργολαβίες οι οποίες πρέπει να κλείσουν ώστε με συζήτηση να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ