Και τα Γιάννινα απεργούν..

poreia foititon

8 Μαρτίου.. Η Ελλάδα απεργεί. Απεργούν και τα Γιάννινα. Φωνή διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών. Την τραγωδία που σημαδεύει βαθιά την κοινωνία.

Συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία και φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έχουν ανακοινώσει 24ωρη απεργία.

Συγκέντρωση έχουν προγραμματίσει το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην κεντρική πλατεία της πόλης, στις 11 το πρωί.

«Οι 57 νεκροί του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, στην πλειονότητα τους νέοι και νέες, είναι θύματα μιας εγκληματικής πολιτικής.

Μιας πολιτικής που αποψίλωσε και εν τέλει διέλυσε τις Δημόσιες Σιδηροδρομικές συγκοινωνίες προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. Που αδιαφόρησε για συστήματα και κανονισμούς ασφαλείας απαξιώνοντας στη πράξη ακόμη και την ανθρώπινη ζωή, προκειμένου να διατηρηθούν τα κέρδη των ιδιωτών αλλά και τα δημόσια έσοδα να διατεθούν στις «απευθείας αναθέσεις των ημετέρων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

«Η οργή όλων μας για το έγκλημα του κράτους, των κυβερνήσεων του και της  Hellenic train, πρέπει τώρα να γίνει ορμητικό ποτάμι αγώνα που θα πνίξει τις πολιτικές που θεωρούν τις ζωές μας κόστος.

Καλούμε τα σωματεία , όλους τους εργαζόμενους, τη  νεολαία, και το λαό της πόλης μας να φτάσει το απεργιακό κάλεσμα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Φτάνει πια η κοροϊδία, να παρθούν μέτρα ασφάλειας και υγείας για όλους τους εργαζόμενους. Καμία εμπιστοσύνη σε κυβερνήσεις και εργοδοσία που στο βωμό της κερδοφορίας δεν υπολογίζουν τίποτα» αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων το οποίο έχει κηρύξει πανγιαννιώτικη απεργία.

Μαζική αναμένεται να είναι και πάλι η συμμετοχή των φοιτητών και των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

«Οι φοιτητές και φοιτήτριες απαιτούν να μη συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, απαιτούν δημόσιες ασφαλείς συγκοινωνίες φθηνές για το λαό για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ